Ezt nézed:  / Utazás / 3 hely, ahová feltétlen látogass el!

3 hely, ahová feltétlen látogass el!

Szeretsz utazni? Szívesen elutaznál olyan helyekre is, amely még nem kapott nagy figyelmet az utazók körében? Szereted a vidéki, falusias esetleg csendesebb, pihentetőbb utazásokat? Ha legalább egyikre igen a válasz, akkor az alábbi tippek, neked szólnak!

1.  Regéc

Észak-Magyarország egyik legszebb vidékén, a Zemplénben található ez a piciny kis falu. Mindössze 75 fő  állandó lakosa van. Vadregényes táj, a hegyek ölelésében. A falu határában magasodó hegy tetején található a Regéci vár romja. A vár a 13.  században  épült. Egy időben a Rákócziak is birtokolták. II. Rákóczi Ferenc itt élt ötéves koráig. A szabadságharc bukása után az osztrákok több más várral együtt lerombolták. Pár évvel ezelőtt a helyiek kezdeményezésére kezdték restaurálni, ma már múzeum is található benne. Aki csendre, jó levegőre, nyugalomra vágyik, itt mindezt megtalálhatja.

Forrás: regecivar.hu

2. Bélapátfalva

Kevésbé ismert kirándulóhely, pedig megéri felfedezni. Szintén Észak-Magyarországon, Egertől nem messze található. A Bélkő igazán csodás látványt nyújt, a hegy eredeti csúcsa áldozatul esett a cementgyártásnak, azonban egyik épen maradt ormáról fantasztikus panorámában lehet része a túrázóknak. Ez egy mesterségesen kialakított orom a csúcsra vezető Bélkő Tanösvény végén. Jól belátható innen a Bélapátfalvát körülvevő dombvidék, a Bükk vonulatai Szarvaskő irányába, a távolban kéklő Mátra, valamint az alattunk elterülő felhagyott felső kőbánya. A hegy lábánál található Villa tó, horgászásra  pihenésre, kikapcsolódásra egyaránt ideális hely. A  Bélkő hegy lábánál, lélegzetelállítóan szép természeti környezetben áll az 1232-ben alapított Bélapátfalvai Ciszterci Apátság, amely Magyarország egyetlen épségben megmaradt középkori ciszterci apátsági temploma.

Forrás: utazzitthon.hu

3. Zebegény

Kép forrása: kirandulohelyek.com

A Dunakanyar egyik kis gyöngyszeme Zebegény. / A Duna túl partján, Esztergom városa  és  Visegrád vára./   Nagyon sok látnivalóval, a római katolikus temploma, Kálvária-kápolna és a mellette lévő kálvária a Sziklaszentély a Kálváriahegy lábánál –, a jellegzetes macskaköves utcácskáival. A Szőnyi István emlékmúzeum, s persze a Duna part, ahol hajókázni s fürödni is lehet, fantasztikus élményt nyújt. Érdemes felkeresni!

3 hely, ahova feltétlen látogass meg!
Magyarország mely területére utazol szívesebben?

 

Képek forrása: pexels.com, utazzitthon.hu, kirandulohelyek.com, regecivar.hu