A Középsuli Katája ajándéknak tekinti az otthon töltött időt

Rovat

Megosztás

Ahogy a Középsuli Dominikájának, úgy Katának is otthon kell tanulnia, készülnie, amióta bezártak az iskolák! Igaz, ő most 11. osztályba jár, a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákja, ugyanakkor számára is, épp olyan újdonság ez a helyzet, mint ahogy nektek!

Kata elárulta nekünk, hogy a kistestvérével tanul otthon, akinek segít is. Megkérdeztük arról, hogyan tartják tanárai az órákat, mi hiányzik neki a legjobban, és mit tanácsol társainak. Vele beszélgettünk!

A tanárok maszkban oktatnak a suliból, vagy a saját lakásukból tartják online az órákat?

Saját lakásukból tartják az órákat, ezért nincs rajtuk maszk!

Hogy látod, eligazodnak a tanárok a digitális terepen?

A tanáraim legtöbbje jól kiigazodik ezen a digitális oktatáson, de mondjuk az osztályfőnököm most csinált magának Facebookot a tanítás érdekében.

A számítógép mellett, milyen eszközök használatát javasolták/eszközöket használsz, amik segítenek a tanulásban?

Használhatunk mobiltelefont, táblagépet is, de nekem a laptopon a legkönnyebb tanulni. Gondolom ezzel nem csak én vagyok így.

Milyen számonkérést terveznek a tanárok?

Van, aki beadandó formájában kéri vissza a kiadott feladatot, és van olyan tanár is, aki egy honlap segítségével ad egy feladatsort, amit időre el kell készíteni. Nekem ez utóbbi jobban tetszik!

Lehet a tanárokkal beszélni a mostani helyzetről? Mondanak új infókat? Vagy inkább elzárkózva, csak a tananyagot oktatják?

Még az elején felvilágosítottak minket arról, hogy mi és miért történik, de napi szinten inkább csak a tananyagok oktatásra fókuszálnak.

Milyen nehézséggel jár az otthoni tanulás? Gyakran elterelődik a figyelmed?

Sokkal tervezhetőbbnek érzem az otthoni tanulást, még szimpatizálni is tudok vele, persze amiatt, mert úgy gondolom, mindenből a legjobbat kell kihozni. Talán ezért nem okoz nehézséget.

Mi az, ami a leginkább hiányzik most, hogy nem mehetsz suliba?

Leginkább a közösségi élet a barátokkal, mégsem ugyanaz neten tartani a kapcsolatot. Meg a közös programok, a kiszakadás itthonról.

 

Úgy érzed megfelelően haladsz otthon tanulva is?

Fel tudtam venni a ritmust, de nyilván másabb, hogy magunkban kell feldolgozni az anyagokat. Azt hiszem jól működik ez a módszer is, bár a tanórák 11-13 óra között vannak, és a napi tantárgyak is le vannak redukálva.

Van pozitívuma az otthon tanulásnak?

Igen! Az, hogy nem kell korán kelnem, és ugyebár kipihenten jobban lehet a tanulásra koncentrálni. Legalábbis nekem jobban megy.

Mit tudnál tanácsolni diáktársaidnak?

Tekintsük ezt az időt valamennyien ajándéknak! Jobban kell tudnunk értékelni a családi pillanatainkat és az apró örömöket. Például nekem most több időm jut a kedvenc hobbimra, a cukrászatra.

 

Ezt olvastad már? Így motiváld magad az otthoni tanulás alatt!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta