Mit mesél a szivárvány és a cumulus nimbus a magyarokról?

Rovat

Megosztás

Az Így látják a magyarokat könyv bemutatóján a szokottnál is jobban szórakoztunk az író, Dr. Kiss Róbert Richárd interaktív előadásán. A többkötetes szerző legújabb kiadványának exkluzív bemutatójára a Kempinski Hotelben került sor.

„Pontosan amilyen vegyes kép van rólunk, annyira vegyesek és sokrétűek voltak az információk, amiket begyűjtöttem. Felmérések, kutatások, interjúk, vélemények, kérdőívek és 169 országnyi tapasztalat. Ebből született meg az Így látják a magyarokat a világban című kötet.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=1dZ1dXPMG-g

 

Az Így látják a magyarokat című könyv borítója is sokat elárul a benne lévő tartalomról. Ábrázol szivárványt, mert a magyarok mindig reménykednek, villámfelhőt, ami a pesszimizmusra utal, hegedűt, amely az 1896-as labdarugó világbajnokságra asszociál Mexikóból, valamint a Parlamentet, pulikutyát, huszárt, bűvöskockát, és persze a szép zöld magyar földet.

„Nagyon sokat vitatkoztunk, hogy milyen legyen a címlap. Rengeteg terv be lett küldve. Hoztak számos trendi ötletet. Mutattak statisztikát, hogy Amerikában melyek a legnyerőbb borító tervek általában. Megnéztük, hogy mi tetszik az embereknek, és hát az tetszik, hogy országház, huszár, pulikutya, szivárvány. Tehát így lett ez a címlap.”

„A könyv koncepciója, hogy távolról jövünk közelre. Tehát először a távoli országok kerülnek sorra, majd szép lassan megnézzük, hogy egyre közelebb ki mit gondol rólunk. Nem csak a nagy országokat vettük számba, hanem a kisebbeket is.”

 

IMG_6990

 

Interaktív módon mutatták be az Így látják a magyarokat könyv tartalmát. Ti tudtátok volna a választ arra, hogy mely nemzetű emberek vélekednek így a magyarokról?

„A magyarok butaságokat beszélnek, a pásztoraink nem hágnak kecskéket.”

„Egy magyarnak mindig jár 20% diszkont.”

„Kezdtem azt hinni, hogy a Tescos szatyor divat Magyarországon.”

„A magyaroknak szeretek adni, mert ilyen gagyit nálunk ennyiért senki sem venne.”

„A vidéki magyarok ruházata olyan, mintha kiléptek volna egy mesefilmből.”

„Hatalmas füves puszta Magyarország, óriási nagy területek vannak és végtelen nagy sztyepék.”

„Magyarország meglehetősen drága hely, meglepő, hogy van róka, elefánt meg persze nincs és nagyon furcsa, hogy vannak mérges gombák, valamint nem elég alázatosak a magyar kiszolgáló személyzetek a plázákban.”

„A vidéki magyarok vallásosak. A pénzt nagyon szeretik a magyarok. Nem kockáztatnak és a mindennapi pénzügyekhez szükséges alapvető információkat sem sajátították el. A hetes busz viszont egyáltalán nem zsúfolt.”

„Rokon a két névben, hogy nálunk van bikavér, náluk van medvevér.”

„Mátyás király lényegében a mi vérünkből származik.”

„Bezzeg azzal szeretnek dicsekedni, hogy mennyi Nobel-díjas magyar tudós van, hát a kirekesztők vonják ki belőle a zsidókat és nézzék meg, hogy mennyien maradtak.”

 

Ha szeretnéd megtudni ezekre a választ, az Így látják a magyarokat című könyvben megtalálhatod, ahogyan az ehhez hasonló izgalmas és érdekes megszólalásokat, történeteket is, hiszen abból van bőven, ha az ember már a világ 169 országában járt.

Az Így látják a magyarokat című könyvel akár szeretteidet is meglepheted Karácsony alkalmával. A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

A magyarok és a külföldiek
Szerinted általában negatív vagy pozitív véleménnyel vannak a külföldiek a magyarokról?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta