Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Afrikai szörnyek, amiknek a létezésére nem is gondolnál

Afrikai szörnyek, amiknek a létezésére nem is gondolnál

Afrika vadregényes tájai pillanatok alatt magukkal ragadják a képzeletet: nem csoda, hogy az itt élő népek mítoszaiban egymást érik a különösebbnél különösebb lények.

Lássunk hát párat az itteni furcsaságok közül!

Az egy jókora, gyémántokkal teli barlangban élő Grootslang láttán alighanem még a legacélosabb lelkűeket is a heveny szívroham kerülgetné.

Fotó: finalfantasy.fandom.com

Mivel az arrogáns és mohó szörnyeteg lényegében egy elefántokéval vetekedő, sőt, sokak szerint azokon is túltevő kígyó. A csúszómászót jóformán semmi más nem érdekli a kegyetlenkedésen kívül, ám szerencsére vérszomja, ha csak egy leheletnyivel is, de enyhébb, mint a csillogó drágakövek iránt érzett szenvedélye. Ezért, ha a vele összefutó peches vándor, vagy kincsvadász fel tud neki ajánlani egy efféle szépséget, elkerülheti az idő előtti véget. Ám ha semmi sincs nála, sorsa nem lehet kérdéses.

A Ninki Nankák is könnyen a frászt hozhatják ránk, hiszen a nevéhez méltóan Gambiában lévő Gambia folyóban és a nyugat-afrikai mocsarakban élő sárkányféleségeket kifejezetten bizarr külsővel verte meg rossz sorsuk.

Fotó: Pinterest

Jókora, tíz-tizenöt méter hosszú testük egy krokodiléra hajaz, és hosszú, zsiráfszerű nyakukon egy szarvas lófej pásztázza a környéket. A legendák szerint egy igencsak hirtelen haragú fajról van szó: módfelett agresszívak, ráadásul kedvenc hobbijuk az engedetlen gyermekek elrablása.

A pókiszonyban szenvedőkben még vicc szintjén se merüljön fel a Kongó-medence meglátogatása. 

Fotó: Pinterest

Mert, ha hinni lehet a szemtanúknak, errefelé Jba fofi-nak, azaz nem túl frappánsan, viszont annál lényegre törőbben óriás pókoknak keresztelt rovarok garázdálkodnak. A velük találkozók szerint 120 centi körüli átmérőjű gigászok, gond nélkül elbánnak a két fa közé szőtt hálóikba beleakadó madarakkal és állatokkal.  Illetve, ha úgy alakul, az embertől sem rettennek meg.

Végül, cikkünk aligha lenne teljes a méltán rettegett Popobawa nélkül. Az első ízben 1965-ben látott kreatúra alakváltó: épp úgy tűnhet átlagembernek, mint vérfagyasztó, áldozataira egyetlen, gigászi, vérben forgó szemmel meredő, denevérszerű démonnak.

Fotó: powerlisting.fandom.com

Az általában erős kénszagot árasztó teremtmény 1995-ben és 2007-ben kisebbfajta tömeghisztériát robbantott ki Zanzibárban, mivel többen is azt állították, hogy a bestia megtámadta, vagy megerőszakolta őket. A néphit szerint, egyetlen hellyel-közzel hatásos védekezési mód, ha nem kétkedünk, vagy ha az áldozatok tudatják a közösséggel, hogy mi történt velük. Mert a fenevadat hallatlanul felingerli, ha valaki nem hisz a létezésében.

Ezt olvastad már? Vízi szörnyek, amik rettegésben tartanak!

Gera Krisztián

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share