Mi a legjobb védekezési mód? – Titeket kérdeztünk a szexről!

Rovat

Megosztás

Talán az egyik legmegosztóbb téma, ami minden tinédzsert érint. Mivel védekezzünk? Mi az ideális számodra és mi az ideális a párod számára? 4 alanyt kérdeztünk, akik más-más véleményen voltak a témáról.

Márti, 19

Én és a párom rengeteg módszert kipróbáltunk, míg eljutottunk a legmegfelelőbbig. Eleinte óvszerrel csináltuk, azonban neki nagyon kellemetlen volt és bármelyiket is választottuk, szorította. Egyszerűen nem érezte komfortosnak. Végül eldöntöttük, hogy fogamzásgátlót fogok szedni. Eleinte nagyon féltem, mert nagyon sok rosszat hallottam róla, azonban az orvosom meggyőzött, hogy az újfajta gyógyszerek már nem okoznak olyan negatív hatást, mint a régiek. Bele is vágtam és nem bánom! Nálunk ez vált be és nem cserélném le semmire. Mióta rendszeresen szedem, a menstruációm is helyreállt és pontosan akkor jön meg, mikor kell és rá tudok készülni.

Ferenc, 25

Nálunk is sok fejtörést okozott ez a probléma. Sajnos a barátnőm nem szedhet fogamzásgátlót, mivel pajzsmirigy betegsége van. Sokan ajánlották, hogy használjunk óvszert, azonban nekem kellemetlen volt a viselése, ezért végül más módszerhez kellett folyamodnunk. Az interneten találtunk rá egy alacsony hormontartalmú hüvelygyűrűre, aminek a felhelyezése is egyszerű és semmit sem érezni belőle. Amióta ezt használjuk, teljesen nyugodtak lehetünk, hogy nem történik idő előtt „baj”.

Noémi, 30

Az előző kapcsolataimban nagyon sokszor hallottam, hogy mennyire kellemetlen az óvszer viselése, ezért akkoriban fogamzásgátlót szedtem. Azonban meghíztam tőle és más problémáim is lettek tőle, ezért nem sokkal a diagnózis után, azonnal abbahagytam a szedését. A mostani párommal sikerült megértetnem a problémát és ő készségesen felajánlotta, hogy használjunk óvszert. Mi erre esküszünk. A nemi betegségek kivédésére is szolgál, ami szerintem nem utolsó szempont.

Péter, 24

A mostani barátnőmmel már 3 éve vagyunk együtt és az eleje óta csak óvszert használtunk. Mivel ő elég hajlamos a nemi betegségekre és fertőzésekre, ezért nem is volt más választásunk. Nekem nincs vele problémám, nem okoz különösebben semmi kényelmetlenséget. Bár sokaktól hallottuk, hogy nekik nem vált be, mert szorosnak érezték és műanyag hatása volt – mi ezt megcáfoljuk. Jól kell választani és nem lesz baj!

 

Korábban már írtunk a fogamzásgátlásról és a szexről őszintén ITT és ITT.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta