Ezt nézed:  / Gasztro / Hírek / Aranytortával ünnepeltek a Best of Budapest díjátadó gáláján

Aranytortával ünnepeltek a Best of Budapest díjátadó gáláján

Szívesebben ülnél be egy olyan étterembe, amiről tudod, hogy abban nem csalódnál, vagy utaznál el a családoddal egy olyan helyre, ahol kiváló a kiszolgálás, de nincs ötleted hová menj? A Best of Budapest & Hungary adja az ötletet, te pedig eldöntheted mi számodra a legszimpatikusabb. 😉 

Az év éttermese és szállodása mellett, azt is megtudhatod, hogy kihez fordulj, ha a legfinomabb édességre vágysz, miközben az év gasztrobloggerének legújabb bejegyzését olvasod.

Freed Péter, a Best of Budapest & Hungary alapítója, és Francisck Réka Alíz főszerkesztő

 

Az idei díjkiosztó ünnepélynek az impozáns Boscolo Hotel adott otthont. A több mint 9 000 olvasói szavazat és a szakmai zsűri kihirdette eredményét, méghozzá 59 különböző kategóriában. A Budapest Week Publishing tíz kiemelt díjat is átadott – olvasható a Vilagszám oldalán.

Freed Péter, a Best of Budapest & Hungary alapítója, és Francisck Réka Alíz főszerkesztő elsőként az Életmű díj győztesét köszöntette a színpadon Bock József személyében, aki a hazai vendéglátásnak, gasztronómiának és borkultúrának nagy alakja.

A Corinthia Hotel Budapest vitathatatlanul Magyarország egyik legszebb szállodája, de nem csak erről, hanem kiváló szolgáltatásairól is híres. Nem meglepő, hogy ezúttal Thomas M. Fischer, a hotel igazgatója vehette át az Év Szállodása díját.

Azonban Budapest határain kívül is léteznek szállodák, méghozzá nem is akármilyenek. Katz Péter, a büki és sárvári Danubius Health Spa Resort igazgatója szintén elnyerte az Év Szállodása díját.

Ha igazán finom hamburgerre vágyik egy vendég, a gyorsétterem helyett inkább válasszon a BRGR-lánc étlapjáról, vagy hogy, ha más ízek után áhítozik, akkor érdemes betérni a Timeless Kitchen éttermébe. Újdonságban nem lesz hiány, hiszen az Év Éttermese, László Árpád mindig gondoskodik a naprakész ajánlatokról.

A nosztalgikus éttermek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Rudits Károly, az Év Éttermeseként a klasszikus francia gasztronómiába vezeti be a vendégeket.

Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd testvérpárként nem csak a legfinomabb pizzákat sütik, de példaértékűen vezetik az Anyukám Mondta nevezetű vendéglőt is, amiért idén a Budapesten kívüli Év Éttermesei díját vihették haza.

“A bor az utolsó romantika” – ezt vallja ifj. Figula Mihály, akit az Év Gasztro-borászaként ünnepelhettek a rendezvényen.

A Boscolo Hotelben megrendezett gálán az Év Séfje ínyencségeit kóstolhatták meg a vendégek. Wolf András, egyszerre séfje a hotelnek, a New York Kávéháznak és a Salon éttermének. Az ünnepség végén pedig az Év Cukrászának, Raj Ráchelnek az aranytortáját ízlelhették meg a vendégek.

Ezúttal egy új kategória is helyet kapott a palettán, méghozzá az Év Gasztrobloggere címen. Ez nem meglepő tekintve, hogy manapság hányan osztják meg főzési sikerüket – vagy éppen sikertelenségüket – az olvasókkal. Az elismerésért Csíki Sándornak járt a nagy taps.

A hangulatért nem csak a kiváló szervezés, odafigyelés és törődés gondoskodott, de azok a nagy nevek, és kiváló zenészek is, akik ismét bearanyozták a gála estjét. A díjátadók között köszönthettük Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest és Dr. Niklai Ákost, a Magyar Szállodaszövetségek elnökét.

 

Best of Budapest and Hungary gála
Te elmennél egy ilyen gála eseményre?

 

Fotók: bestofbudapest.com, foodandwine.hu

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share