Cuki rénszarvasok Nyíregyházán

Rovat

Megosztás

A rénesen aranyos apróságok makkegészségesek. Világrajövetelük után már néhány perccel lábra álltak, s követték anyjukat, pár naposan pedig már csaknem ugyanolyan gyorsan szaladnak, mint a kifejlett állatok – adja hírül büszkén honlapján a Nyíregyházi Állatpark.

 

Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön  „szarvas ovit”  kerítettek el nekik, ám  ahogy felerősödnek, csatlakozni fognak a tenyészcsapathoz,  ami a  picikkel együtt már 16 tagot számlál – írja a www.sostozoo.hu

A kicsik 5-6 hónapos korukig szopni fognak, de 2-3 hetesen már elkezdik kóstolgatni a szálas takarmányt is.

A borjak születése a természetben is ebben az időszakban történik, hiszen így a késő tavaszi, kora nyári állatok már elég erősek ahhoz, hogy csatlakozzanak csordájukhoz az őszi nagy vándorlások idején, ahol naponta 15-65 km-t tesznek meg naponta.

Patái szélesek, akár egy hócipő, így nem süllyed el a hóban és a mocsaras területeken. A hideg ellen vastag, sűrű szőrzet védi. Skandináviában a csordák pár száz állatból állnak, Észak-Amerikában—ahol karibunak nevezik- az ötszázat is meghaladja.

A kicsik fején egy éves korban kezd el nőni az agancs, s ennél a fajnál – a szarvas félék között egyedül álló módon- mind a 2 nem viseli azt.

Forrás: világszám.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta