Díjátadóval zárták az alvás világnapját ünneplő konferenciát

Rovat

Megosztás

Az alvás világnapjának keretében megrendezett World Sleepday Hungary című sajtókonferencián az előadássorozatok megkoronázásaként átadták a Sleepfriendly Hotel International Program fődíját is. Az első helyet az IBIS Hotel City Budapest nyerte el, Sweet Bed internacionáis projektjével – írja a Világszám.hu.

A nemzetközi program zsűritagja között Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, G. Németh György, WSD Hungary Projekt és Benyovszky Orvosi Központ igazgatója, valamint dr. Kiss Róbert Richard, a Sleepfriendly Hotel International Program vezérigazgatója pontozta a szállodák alváskomfortját. A sajtókonferencia előadássorozatának végén, ünnepélyes keretek között adták át a fődíjat.

minenki

– Miért fontos, hogy egy szálloda alvásbarát legyen? Mert a kőkemény piaci versenyben, nem mindegy, hogy esténként milyen párnára hajtjuk a fejünket, milyen matracon fekszünk, az ágyak és a szoba fekhelykoncepciója mennyire trendi, egyáltalán van-e bármilyen koncepciója? Fontos szempont az is, hogy reggelente ne a szomszédos építkezésre ébredjünk, és hogy a fényviszonyokat is mindenki a saját ízléséhez igazíthassa. Ezek mind befolyásolják a vendégelégedettséget. – vezette fel a díjazás szempontjait dr. Kiss Róbert Richard, világutazó, újságíró, a Középsuli.hu szakmai mentora és egyben a Sleepfriendly Program vezérigazgatója. – Az IBIS olyan hotel márka, amely egységes fekvőhely koncepciót alkotott meg, ráadásul mindezt luxus szállodákra jellemező szakértő odafigyeléssel alkotta  meg. Az első díj azonban nem csupán őket illeti, fej-fej mellett döntetlenben végeztek a bangkoki Mandarin Hotel Orientállal.

A zsűri tagjai elmondták azt is, mennyi apróság van, melyek mégha tudatosan nem is elvárhatók a szállodáktól, az igazán felkészült fogadóhelyek igenis gondoskodnak róluk. Ide tartozik a füldugó, szemkötő megléte és az ágymérete is – hiszen magasságának és szélességének a normája országonként eltérő lehet.

https://www.youtube.com/watch?v=w7mA6XHbwWM&feature=youtu.be

 

– Mint ahogy eddig, úgy most sem adtuk könnyen az alvásbarát szálloda díját. A rangos elismeréshez komoly szempontrendszernek kell megfelelni. Orvos szakértőinkkel egyetértésben, kompromisszumok nélkül született meg a döntésünk. Az IBIS Hotel City Budapest volt az a szálloda, amelyik mindannyiunk szempontjainak megfelelt. Reméljük, a jövőben is hasonló elhivatottsággal fognak dolgozni azon, hogy vendégeik alvása tökéletes lehessen – fűzte hozzá G. Németh György, a WSD Hungary Projekt és Benyovszky Orvosi Központ igazgatója. – Az IBIS 2012-ben indította útjára globális Sweet Bed koncepcióját. Ritkán fordul elő, hogy a szállodacsoport az elejétől a végéig részt vesz egy ágy megalkotásában. Ezt követően a szálloda rekordidő – kevesebb, mint egy év – alatt szállodáinak 80%-ban helyezte el új ágyait. A koncepció bevezetésével kilépett a megszokott keretek közül, és ezzel elnyerte a zsűri pontjainak többségét.

Niklai Ákos a repülés piacának sajátosságaival vont párhuzamot, hiszen a repülőgépek székei közötti távolság, a business- és first class kényelmi faktora már évek óta a szakmai sajtó cikkeinek témáját képezik. – Mostanra a szállodaipar is hasonló hangsúlyt fektet a kényelmi szempontkora, fontos az ágyak minősége, a sötétség és a zajkiszűrés. Azért is fontos a szállodák számára vendégeik komfortjának biztosítása, mert ha kiváló, ha rossz teljesítményt nyújtanak, azt viszont látják majd a különböző véleménynyilvánításra alkalmas platformokon.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta