Ébreszd fel az agyad, pedálozz a pad alatt!

Rovat

Megosztás

A testmozgás nagyon fontos ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, és bár suliban sokan utálják a tesi órát, később mindenki megérzi a hiányát.

Nyilván nem jó érzés, ha kicsit kényszerítve vagyunk a reggeli futásra és ugrabugrálásra, talán éppen ezért is élik meg sokan rémálomként a testnevelés órákat, de mi lenne akkor, ha a többi tanóra alatt is tennél az egészségedért anélkül, hogy egyáltalán észrevennéd?

Egy angliai iskola pedal gépeket tett a padok alá, ezzel is ösztönözve a diákokat a testmozgásra, hogy megelőzzék az elhízást, illetve segítsék a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának elkerülését.

Az egyenként £ 20-ba, nagyjából 7000 Ft-ba kerülő gépek megmutatják a napi letekert időtartamot, az elégetett kalóriát és a percenkénti fordulatszámot is, így akár versenyezni is lehet vele a pad alatt. Néhányan akár 800 kalóriát is elégetnek egy nap és a tanárok remélik, hogy így a jövőben is igénylik majd a diákok annyira a mozgást, hogy a mindennapi rutinjuk részévé váljon.

A tanulók, elmondásuk szerint nagyon élvezik a dolgot és már az első nap érezték a tekerés pozitív hatását.

“Élvezem, mert nagyon szórakoztató. Az agyad gyorsabban működik, és egyszerre erősebbé és okosabbá is válsz.” – Evie Rose.

Egy másik kislány, Ella szavai: “ Néha egymást próbáljuk legyőzni az osztályban. Nagyon élvezem és híresnek is érzem magam, mert rengeteg látogatónk volt mióta biciklizünk, és mindenki a hírekbe akar tenni minket.”

Az ötlet eredetileg olyan alternatívák keresése volt, ami segíti a diákokat abban, hogy koncentrálni tudjanak a tanórák alatt. Úgy tűnik, a Suffolk megyei Red Oak általános iskolának több szempontból is jó megoldást sikerült találnia és szuper lenne, ha a hazai sulikban is lenne ilyen lehetőség, de addig is pedálozz a kondiban, vagy odakint! 😉

Fotók: bbc.co.uk

Kiemelt kép: shape.com

Pedálozás
Mennyit tekernél a pad alatt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta