Első dolgok az életben, amik sokkal nehezebbek az első csóknál

Rovat

Megosztás

Tizenévesen a legtöbben vágyunk arra, hogy végre felnőttek lehessünk. Önállóak, szabadok, függetlenek. Elképzeljük, hogy azt csinálunk, amit akarunk, arra költünk, amire szeretnénk, oda megyünk, ahova a kedvünk tartja. Aztán ott állunk, hogy felnőttek vagyunk és a dolgok abszolút nem úgy történnek, mint ahogyan azt gimiben elképzeltük.

Ha túl vagy már az első csókon, akkor jöhet az újabb kihívás, ha még nem csattant el az első, akkor pedig megnyugodhatsz, vannak nehezebb dolgok is az első csóknál.

Az első vizsgaidőszak

Biztosan hallottál már minden egyetemista rémálmáról, a vizsgaidőszakról. Meg arról is, hogy a félévenkénti számonkérés sokkal durvább még az érettséginél is. Nos, nem szépítem, ez valóban így van! Több tantárgy, nagyobb tananyag, szigorúbb számonkérés és persze kevesebb idő! S bizony egy-egy elbukott vizsgán az egész féléved vagy mondjuk az ösztöndíjad is múlhat! Jó hír, hogy ahogy telik az idő, minden egyes vizsgaidőszakot könnyebben veszel majd!

Fotó: askideas.com

Az első költözés

Legyen szó kollégiumról vagy albérletről, másik utcáról, városról vagy országról, akár a barátaiddal, a pároddal vagy egyedül költözöl, nehéz helyzetben leszel. A szabadság érzete persze jó, de felelősségteljes is, hiszen amellett, hogy senki nem mondja meg, mikorra érj haza, nem is lesz ott anyu vagy apu, aki kimos, megfőz és elmosogat helyetted. Nem hitegetlek, lesznek nagyon jó, de lesznek rettenetes pillanataid is. Izgalmas, de kemény időszak lesz!

Fotó: youtube.com

Az első munkahely

Ha már suli mellett is dolgoztál diákmunkában, egy fokkal könnyebb a dolgod azoknál, akik az iskola végeztével csöppennek csak bele a munka világába. Ha azt gondolod, a tanár az, aki szívat, az osztálytársaid a hülyék és, hogy a matekházi a leggázosabb feladat, akkor elárulom, hogy a főnököd többet szívat majd, a kollégáid jelentős része hülyébb még a legidegesítőbb osztálytársadnál is és, hogy a feladatokat mindig azonnal meg kell, hogy oldjad, nyilván tökéletesen.

Fotó: oatleyacademy.com

Az első felmondás

Ha van munkád, akkor előbb-utóbb valószínű, hogy felmondásod is lesz. Mert, hacsak nem kaptad meg elsőre álmaid állását, akkor idővel bizony tovább akarsz majd lépni. De nem csupán munkahelyen mondhatsz fel. Az albérletedet, a mobil előfizetésed is felmondhatod, vagy éppen felmondhatsz a fodrászodnak vagy életed aktuális szerelmének is. A közös pont minden esetben úgyis a halogatás, a félelem, a görcsös izgulás lesz. Mikor aztán erőt veszel magadon és kimondod a búcsúzás szavait, úgy érzed: megfogsz halni, de elárulom, a nagy lépés megtétele után sokkal jobban érzed majd magad!

Amíg mindezek meg nem történnek, el sem tudjuk képzelni, hogy túllehet élni őket. Izgulunk, várakozunk, feszengünk, aggódunk. Pedig előbb vagy utóbb, de minden megtörténik velünk. Éppen akkor, mikor annak eljön az ideje. S mikor túlleszünk rajtuk, már nem is fognak olyan gázosnak tűnni.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta