Ezrek tanulják az O.K. módszert

Rovat

Megosztás

Az OTP Fáy András Alapítvány által két éve létrehozott Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja ( O.K. Központ) neve meglehetősen hosszúnak tűnik elsőre, de hidd el, annyira szórakoztató, érdekes és tanulságos a program, amit kínálnak, hogy rendkívül tetszeni fog neked.

Az O. K. Központ decemberi  projektzáró rendezvényén Dr. Sallay-Kiss Lilla projektvezető elmondta:   két év alatt országszerte több mint 40 ezer emberhez jutottak el pénzügyi, gazdálkodási, gazdasági alapismeretek, több mint 15 ezer diák vett részt a központ tréningein, 1400 rendezvényt szerveztek, 130 iskola és több civil szervezet bevonásával.

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője elmondta, hogy az OTP Bank a továbbiakban is folytatja a központ támogatását, melynek révén még szélesebb körben folyhat a saját fejlesztésben megvalósuló, különleges pénzügyi edukációs munka, mely iránt egyre többen érdeklődnek külföldről is. „A Kodály- vagy a Pető módszerhez hasonlóan most már az O.K. módszer is egyre ismertebb és keresettebb Közép-Európában” – mondta az Alapítvány ügyvivője.

A diákok és a pedagógusok számára is különleges élményt jelent az itt folyó nyitott szemléletű, élményszerű oktatási munka, mely folyamatosan fejlődik, alkalmazkodik a trendekhez és az igényekhez. Schrankó Péter a középsuli.hu-nak elmondta: a tréningeken nem száraz, unalmas előadások vannak, hanem olyan izgalmas feladatok, amelyek segítségével remekül szórakozva lehet megtanulni a legfontosabb dolgokat ahhoz, hogy felnőttként jól gazdálkodjanak majd a diákok.

A pénzügyi világ sokaknak elsőre valami riasztó dolog, de ha valaki felkészült, akkor megérti a gazdaság történéseit, és jó döntéseket hoz. Schrankó Péter kifejtette: az O.K. Központba járó diákok mosolyogva mennek el a képzésekről, rendezvényekről, illetve visszajárnak az újabb tréningekre és ajánlják azokat társaiknak is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta