Így hódít a Nő

Rovat

Megosztás

Vonzódsz a trópusi, egzotikus tájakhoz? Érdekel hogyan ünneplik a karácsonyt Afrikában és miért kedvelik Thaiföldet a magyar turisták? Hagyd a hideg telet, és csatlakozz a Juventus RádioTours élőműsorához, ahol a keddi adásban még az is kiderült, hová lehet olcsón utazni. Sőt, még a külföldi és belföldi férjfogó praktikákról is megtudhattok egy keveset.

„Mindenki másra vágyik, ezért utazunk máshová.” -Mondta ezt Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság egyik alapítója.

 

Múlttörténet, fosztogatások és kalandozások. A magyarok mindenhol ott vannak ez kétségtelen.

 „Én eddig bármely országban jártam sose volt olyan, hogy ne találkoztam volna magyar emberrel.” – Mesélte Balogh Sándor, aki Afrikán belül már közel 40 helyen is járt, valamint ez idáig 60-80 országba utazott ki.

 

tumblr_static_african_elephants_masaai_mara_kenya_africa_besk__rd

Hiába tartozik a kereszténykultúrkörbe, Afrikában is ugyanolyan nagy készülődéssel és szeretettel várják a karácsonyt, mint idehaza. Feldíszítik otthonaikat, a szállodákat és még az üzleteket is. Sőt, az afrikaiakra is egyre inkább jellemző, hogy e jeles ünnep alkalmával leginkább a nagyobb boltokban vásárolnak be, hogy meglephessék szeretteiket ajándékukkal.

http://vimeo.com/13398009

Tudtad?

Afrikában 3 000 féle nyelv létezik, ezáltal a kommunikáció is bonyolultabb, de egy országon belül mindenki legalább 2-3 nyelven tud beszélni.

A nyugati nyelvek is épp úgy elterjedtek az országban, főleg az angol és a francia. Marokkóra viszont jellemző, hogy ott inkább csak a gyerekek beszélik az angol nyelvet.

 

A magyarok valamilyen rejtélyes oknál fogva kifejezetten vonzódnak Thaiföldhöz, mintha csak a második otthonunk lenne, de vajon miért érez a magyar magában ilyen identitást?

Balogh Sándor szerint „Talán azért, mert a magyarok tudat alatt közelebb érzik magukat Ázsiához.”

 

Utazás ide vagy oda, ezt sem mindig a legegyszerűbb kivitelezni, főleg, ha valakinek a pénztárcája ezt kevésbé engedi.

Az egyik hallgató véleménye: „Nem lehet úgy kiutazni, mint régen.”

B.S.: „Most is lehet, hiszen még mindig vannak múltbéli látványosságok, érdekességek. Régen talán abból a szempontból volt más, hogy érdekesebb volt a kiutazás, hiszen az útlevél sem szólt mindenhová.”

 

Dr. Kiss Róbert Richard tanácsolta, hogy a neten manapság nagyon kecsegtető és kedvezményes utazási lehetőségekre lehet rábukkanni, akár külföldön, akár belföldön.

Sárvári Krisztina, az Oxigén Hotel igazgatója is nagy szeretettel várja a vendégeket gyermek orientál programjaikra, most 20% kedvezménnyel. Mindezt felnőtt felügyelet mellett, animációs programok kíséretében.

Az ajándékozásnak, és az utazásoknak nagy hagyománya lett az utóbbi években ünnepekkor, de ahogyan az egyik hallgató is írta: „Karácsonykor szeretet a legjobb adni.”

 

Szóval rengeteg ölelés, és sok-sok csókot orcára vagy ajakra mindenkinek.

http://vimeo.com/33994891

 

Nem ritka az sem, hogy egy magyar nő, vagy férfi külföldi házastársat választ magának. Sramkó Nóra, a Középsuli életmód rovatvezetője is vonzó dolognak tartja a külföldi férj gondolatát.

Nem is biztos, hogy gondolnánk, de a hazaiak gyakorta választanak maguknak afrikai, vagy éppen ázsiai hitvest.

Persze nem ritka, hogy egyesek mindezt a jobb megélhetésért teszik. Vannak nők, akik levelek százait küldik el nagy utazóknak, hogy kimentsék őket az ottani körülményekből.

Női praktikák a férjfogást illetően a világ számos részén létezhetnek. Moszkvában például jóval markánsabbak a nők ebből a szempontból.

Arról pedig, hogy ti hogyan fognátok magatoknak férjet, vagy éppen feleséget, inkább meséljetek ti.

 

Külföldi házastárs
Neked már volt külföldi párod?

 

Fotók:
tumblr

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta