A Bermuda-háromszög titkai

Rovat

Megosztás

Az Ördög elveszett tornáca, a Varázslatos tengeri zóna, Titokzatos félhomály, az Ördög háromszöge, vagy, ahogy mi ismerjük, a Bermuda-háromszög. Ez az a hely a világon, ahol az elmúlt 500 évben olyan sok eltűnést jegyeztek fel, hogy mindenki hallott már legalább egy sztorit róla és ezekkel ijesztgetik sötétben egymást az emberek.

Ahol az elveszett hajók horgonyoznak

Ezt a területet az Atlanti-óceánon kell keresni, Florida félszigetének déli csücske, Puerto Rico és Bermuda pontjait köti össze, így jön ki a háromszög, amely körül számos mítosz kering: eltűnt hajókról, repülőgépekről és legénységükről, meghibásodott navigációs rendszerekről, sok-sok megmagyarázhatatlan jelenségről.

A Bermuda-háromszögben történtekről sokáig semmit nem tudott a világ, amíg a 2. világháború idején eltűnt harci repülők és hadihajók sztorijára le nem csapott a sajtó. Ezután sorra szivárogtak ki az addig eltitkolt esetek is, de persze számos legenda is született ezek mellé.

Eltűnt? Igen!

Tényleg eltűnt például az amerikai haditengerészet Cyclops nevű, 19 360 tonnás szénszállító hajója, 300 fős személyzettel 1918-ban, vagy a Marine Sulphur Queen 15 000 tonnányi áruval plusz 39 fővel 1963-ban. De nyoma veszett a British South American Airways Star Tigerjének 6 fős személyzetével és 25 utassal együtt 1948 telén, majd a Star Ariel 1949-ben és egy Douglas DC-3 1948 decemberében vált köddé. A lista persze közel sem ilyen rövid, de nehéz lenne felsorolni a több évtizednyi eset nagy részét is.

USS Cyclops még a Hudson-folyón
USS Cyclops még a Hudson-folyón

Misztikus feltételezések, vagy csillagainkban a hiba?

Idegenek, másik dimenzióba nyíló kapu,hatalmas vízi szörnyek, csillagászati okok, tengerrések, óriási víztölcsérek és sok más furcsa elképzelés született már ezzel a világrésszel kapcsolatban, de aki reális akar maradni, azt mondja, más területeken is legalább ennyi eltűnés történik.

Az Amerikai Nemzeti Éghajlati Adatközpont szerint csak szóbeszéd és kitaláció ez a sok eltűnés a háromszög területén belül.

“A parti őrség nem ismeri el a létezését az úgynevezett Bermuda-háromszögnek, mint olyan földrajzi területnek, amely különös veszélyt rejtene a hajókra vagy a repülőgépekre.”

 

Boeing KB-50J

Akkor hogy is van ez?

Van ez a terület, ahol mindenféle dolgok történnek, de nem kell mindenfélét kitalálni róla, azt mondják.
Az űrlény támadásoknál ésszerűbb magyarázat a furcsa esetekre például a feltörő metán gáz, amely egyes területeken olajfúró tornyokat süllyesztett el, vagy a kitörő tengeri üledékek, vagy az erős mágneses mező, ami megzavarhatja a navigációt, így a tengerészek és pilóták esetleg eltévednek.

A hurrikánok és trópusi viharok, amelyek gyakran fordulnak elő a háromszögben, nagy valószínűséggel magyarázatul szolgálnak a hajók vagy repülőgépek eltűnésére.

Lehetséges továbbá,hogy a Golf-áramlat a ludas ebben a dologban is, amely gyorsan mozogva párhuzamosan fut az Egyesült Államok keleti partvidékén és okozhat “gyors, néha erőszakos, időjárás-változást” is.

http://www.youtube.com/watch?v=-6R_molp2-k

A Seasat műhold felvétele egy kör alakú bemélyedést mutat az óceán felszínén, a Bermuda-háromszög területén, ami arra enged következtetni, hogy régen egy hatalmas meteorit csapódott be oda. Ha ez igaz, akkor a meteorit magas vastartalma is okozhatja a navigációs műszerek tévedéseit.

A természet erői tehát az emberiség ellen dolgoznak a Föld ezen részén, de egyik elmélet vagy kutatás sem ad pontos választ az ott történtekre. Bár ez annak is köszönhető, hogy a kitalált sztorik már teljesen egybe olvadtak a valóban megtörténtekkel. Annyi biztos, hogy nincs tökéletes magyarázat a Triangle belsejében történtekre, de nem is mindenki tűnt el benne, aki átlépte a határait.

Bermuda-háromszög
Te elmennél ide?

Forrás: articles.sun-sentinel.com, life.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta