Ezt tedd, ha nem tudod megállni, hogy ne vásárolj!

Rovat

Megosztás

Ha Te is szereted a szép ruhákat, szeretsz jól öltözködni, nézelődni, válogatni, akkor biztosan nehezen tudod megállni, hogy gyakran végy magadnak pár új göncöt. De ez egy nagyon idő és pénzzabáló dolog, azért ha le szeretnél róla állni, eláruljuk a tuti tippet!

 

Magány és mánia

Vásárolni egyáltalán nem egy rossz dolog, de ha túlzásokba esünk, könnyen függővé válhatunk.

Az emberek egy csoportja egészen egyszerűen a magány miatt vásárol vagy, hogy legyen mit tennie, hogy úgy érezze, előre felé halad az élete a tárgyak és dolgok által. Azt, hogy honnan kezdődik a vásárlás mánia nem egyszerű meghatározni. Attól, hogy időnként elmegyünk vásárolni és esetleg a nap végén eggyel több cipő fekszik a szatyor alján, mint amennyit a szekrényünk még elbírna, ettől még senki sem válik „boltkórossá”.  Viszont, ha úgy érzed, terhes már számodra a sok költekezés, próbáld ki a következő taktikát!

Csak egy fogadalmat tégy

Először is végy meg pár dolgot, amit úgy érzel, hogy nem tudnád megállni, hogy beszerezd. Utána pedig írd föl ennek a napnak a dátumát és innentől számítva egy hónapon keresztül ne végy SEMMIT azokból a termékekből, amiből eddig sokat vásároltál. Tehát, ha eddig sok cipőt és ruhát vettél, azt áll meg, ha sok sminket, akkor azt tiltsd be magadnak. Ha ezt az egy hónapot kibírod, akkor ajándékozd meg magad egy vásárlással. És utána következzen újabb egy hónap tilalom. Ha ezt így következetesen be tudod tartani, akkor egy kis idő múlva könnyedén túlgördülhetsz a problémán és rá fogsz jönni, hogy már nincs is szükséged annyira a vásárlásra és a termékekre.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta