Folytatódik a FÁK JÚ, TANÁR ÚR!

Rovat

Megosztás

2017. augusztus 29. (kedd) 7.24

Hamarosan megérkezik a mozikba a Fák, jú, Tanár úr harmadik része, néhány héttel ezelőtt pedig már az első teaser is megjelent. Annyit már biztosan tudunk, hogy Lisi Schnabelstedt nem tér vissza a legújabb, egyben utolsó részre, mely a “FINALFACK” címet kapta.

A teaser-videóban Herr Müller egy direkt bevándorlóknak kitalált kezdő német nyelvi kurzust tart…kivéve, hogy Dangernek is járnia kell a tanfolyamra. Hogy miért? Herr Müller elmondja neki:

“Mert ugyanolyan fosul beszélsz németül, mint a kis kókuszszedők, de nekik legalább annyi kifogásuk lehet, hogy korábban literszámra kellett a vizet nyelniük”

– utalnak ezzel a készítők arra, hogy az Európába bevándorló tömegek több esetben a tengeren át jutottak el a kontinensre, sokszor veszélyes hajóutakon.

Aztán még egy rövid interjút is találunk Frau Leimbach-Knorr tanárnővel, akitől Chantal kérdezget olyanokat, hogy

“Igaz az, hogy alakformáló nélkül két számmal nagyobb ruhát kéne viselnie?”

 

vagy éppen, hogy

“Ismerte személyesen Hitlert? Ha igen, le tudná írni, hogy milyen volt ő?”

 

Íme tehát, magyar felirattal először nálunk a film első teaser-videója:

https://vimeo.com/231423637

 

Az első rész leírása, mely az alapszituációt is taglalja:

A volt bűnöző, Zeki Müller (Elyas M’barek) barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt (Karoline Herfurth) elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél – Zeki erkölcsi integritását.

(via port.hu)

Aki nem ismerné a filmet, annak van még néhány hónapja, hogy bepótolja az első két részt, hogy aztán következhessen a mozikban a harmadik!

FÁK JÚ, TANÁR ÚR
Láttad már az első két részt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta