Furcsa Facebook-események! Te ott leszel ezeken?

Rovat

Megosztás

A Facebookon mindig van valami mánia. Ha pár napig nem néz fel az ember a profiljára, úgy érzi, megállt a világ ,és lemaradt mindenről, majd rájön, hogy itt aztán semmi jóból nem lehet kimaradni. Néhány éve mindenki küldj nénit vagy agrár meglepit, vagy akármilyen csillámpónit alkalmazásokkal trollkodta tele az ismerősei üzenőfalát, majd jöttek a mindenféle szelfik. 2015-ben a legújabb Facebook „betegség”, hogy mindenről eseményt csinálnak.

Azt mondták a szerkesztőségben, hogy én „nagyon fura Facebook eseményekre nyomtam rá, hogy ott leszek”. Szerintem ezek nem is olyan furák, de azért összeszedtem, néhányat, illetve néhány olyat is, ami tényleg fura, de nem is szeretnék részt venni rajta.

Január 24-én volt a Smiley Day, amikor egyértelműen, mosolyogni kellett, de aki lemaradt az júniusban pótolhatja a 9-i Donald-kacsa és a nemzetközi jojó nap után. 🙂 🙂 🙂

donald-duck-star-Loren-Javier-630x420

Akkor ugorjunk rögtön február 5-re, a World Nutella Day-n való részvétellel. Ez nem fura, inkább finom. És mennyire finom is a nutella… mmm már alig várom. ( Na nem, mintha csak akkor ehetne az ember lánya nutellát, de így eggyel több oka van rá mindenkinek.)

nutella-giant

Február 15-én lesz a Restaurant Day, aminek igazából annyi a lényege, hogy világszerte aznap egy étteremben egyenek az emberek. Igazából, most tudatosult bennem, hogy ha többen elmennek enni aznap, mint szoktak, az máris mekkora plusz bevétel egyes helyeknek, bár lehet, hogy csak senki nem szeretne főzni. Hajrá! Egyébként ez a 16. Étterem-nap a világon.

Szintén februárban, méghozzá 22-én kellene megölelni egy biciklist, bár nem tudom, hány bringással lehet majd összefutni az utcán, mivel tél van és hideg. Aki viszont aznap nyeregbe pattan, ne lepődjön meg, ha sokan ölelgetik majd.

bicycle_day_by_kurtzgb-d4cd9az

Adjunk a Földnek! De mit is? Egymillió növényt a Föld napján, április 22-én. Ez egy nagyon szép gesztus, remélem, bejön legalább 1 millió embernek. Akinek kicsi a magyar faültetési rendezvény, az beszállhat a nemzetközibe is, ahol 1 billió fa elültetése a cél.

Májusban sok pofon fog elcsattanni az utcán, mert ekkor lesznek olyan események, mint az International Grab an Ass vagy Grab a Boob Day, amikor meg kell fogni valaki fenekét vagy mellét. Illetve szintén májusban kell megcsókolni egy idegent a Kiss a Stranger napon.  Ezeken a nagyszerű alkalmakon egyébként már több százezer ember jelezte, hogy szeretne megfogdosni vagy megcsókolni valakit. Ha már itt tartunk, van nemzetközi orgazmus nap is, augusztus 8-re időzítve.

letöltés

 

185ezdbnq7z0ijpg

Augusztusban Joke Day várható, ha mindenki nagyon vicces kedvében lesz, az a Facebooknak köszönhető.

Szeptember 20-án ölelkezni kell majd, 2020-ban.

Amit viszont szeretnék kihagyni, az a Lick Eyeball!, azaz Nyalj szemgolyót! nap.

És itt egyelőre ki is fogytam a furcsa eseményekből, amiken Facebookon jeleztem a részvételem, persze biztosan kapok még majd néhány meghívót. Bele sem merek gondolni, hogy az elmúlt években milyen és legfőképp mennyi eseményre kattintottam, hogy ott leszek, főként mert ma már szinte minden apropó nélkül létrehoz valaki egy eseményt, amihez aztán világszerte több ezren csatlakoznak.

fotók: keepcalm-o-matic.co.uk, tvicsy.com,gawker.com,1ksmiles.com,deviantart.com,965vki.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta