Hogyan tudsz éjszaka is tanulni?

Rovat

Megosztás

“Ígérem, a következő vizsgára időben elkezdek tanulni, csak most az egyszer még sikerüljön!” Ismerősen cseng ez a mondat? Iskolás éveink alatt a legtöbb imánkat ez tölti ki.

Nagyon kevés ember rendelkezik azzal az egyedülálló képességgel, hogy folyamatosan tud készülni a tananyagból. A legtöbben az utolsó pillanatban kapkodunk, és csak reménykedünk benne, hogy pont azok a kérdések lesznek a vizsgában, amikre éppen tudjuk a választ.

362

Nagyon fontos megteremteni a megfelelő feltételeket ahhoz, hogy  sikeres és kivitelezhető legyen az utolsó pillanatos tanulás. Kell egy normális méretű íróasztal, nyugodt körülmények, és ami talán a legfontosabb, az éjszakai tanuláshoz kompatibilis fényforrás. Ugyanis, ahogy leszáll az est, a szervezet gőzerővel kezdi termelni a melatonint, amitől istenit tudunk aludni, de a tanulást nem segíti elő. A kávé átsegíthet pár holtponton, de nem ihatjuk egész éjszaka. Ez történik, ha túltolod a kávézást…

baziriyceaaufup

A legmegfelelőbb fényforrás a napfényhez hasonlatos. Biztosan kevesen tudtátok, de a nap alapvetően hideg fényt ad. Ezért válassz olyan lámpát, ami kékes fényt áraszt, illetve a fényerejét is tudod szabályozni. Kevésbé fárasztja a szemedet, tovább, és jobban tudsz majd koncentrálni. Ezáltal minden, még a rendelkezésedre álló időt ki tudsz használni.

Ha kifejezetten éjszakai bagoly vagy, akkor neked különösen ajánlott, egy jó lámpa a tanuló sarkodba. Erre ne sajnáld a pénzt, mert megtérül. Meglátjátok a vizsga időszakban. 😉

Utolsó pillanatos tanulás
Te az utolsó pillanatban szoktál tanulni?

 

kép: www.kplu.orgtowsonsam.comwww.sbmania.net,

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta