Holland sörösüvegek az olasz kút ellen. Szerinted mi lett a végeredmény?

Rovat

Megosztás

A foci szép csapatsport lenne, ha…erről eszembe jut a Mi lenne, ha című társasjáték, amiben ki kell találni, hogy a másik milyen lenne, ha nem ő lenne. 🙂 Sajnos újabb áldozata lett a focihuligánok állandóan előretörő pályafutásának! Mégpedig a Rómában található, 17. századi műemlék kút, a Fontana di Barcaccia.

A Fontana di Barcacciát az Európa Liga csütörtök esti mérkőzésére érkezett Feyenoord holland csapat szurkolói sörösüvegekkel és dobozokkal dobálták meg, aminek következtében letört a medence pereme. Bár több darabot megtaláltak, a restaurátorok szerint nem lehet mindegyiket visszailleszteni az eredeti helyére – írja a Világszám.hu.

A kutat 1629-ben Pietro és Gian Lorenzo Bernini szobrászművészek készítették, barokk stílusban. Külön pikantériája a dolognak, hogy a Fontana di Barcacciát tavaly restaurálták, melynek költsége több, mint 200 ezer euróra rúgott. Most is rengetegen felajánlották a segítségüket Ignazio Marianonak, Róma főpolgármesterének, aki Hollandiától is támogatásra számít. Azonban a római holland nagykövet eddig visszautasította a polgármester, kártérítéssel kapcsolatban felmerült igényét.

A kút 110 helyen megsérült, a helyreállítás költségének pontos összegéről még nincs információ.

 

kép: it.wikipedia.org

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta