Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Illatorgia-Hogyan találd meg a hozzád illő parfümöt?

Illatorgia-Hogyan találd meg a hozzád illő parfümöt?

Az illatok központi szerepet játszanak az életünkben. Illatokhoz kapcsolunk emlékeket, érzéseket, vágyakat. Az illat nemcsak asszociációs eszköz, de fegyver is, hiszen hatással van ránk. 

Az egymást vonzónak találó párok a másik illatát is finomnak találják. A magunkra fújt illatokkal csábíthatunk, az illatfelhő lehet romantikus, szexi vagy éppen bohém. Már csak meg kell találni a hozzánk illőt. A Tiéd már megvan? Azt gondolhatnád, a választás egyszerű, hiszen csak szippantasz és kész. Azonban két három illat után az orr is elfárad. Ilyen, amikor a parfümök között ácsorogva már minden mintát ugyanolyannak érzékelsz. A helyes taktika: amikor már érzed, hogy az orrod kezd belefulladni az illatorgiába szippants bele egy kis kávéba. A jobb helyeken a szagolgatáshoz kávét is kikészítenek.

Ahhoz, hogy a parfüm valódi illatát érezhesd, ne a papírfecnire, hanem a saját bőrödre fújd. Ez azért is fontos, mert minden parfüm máshogyan illatozik, amikor összekeveredik a saját egyedi illatoddal. Az alapvető illatok közt elkülöníthetünk, fűszeres, fanyar, friss és nehéz, édesebb jegyeket. Érdemes több parfüm szagolgató sessiont is beiktatni a pláza korzózások alkalmával és időt szánni a tökéletes illat felkutatására.

Nem mindegy az sem, hová fújod. A tökéletes hatás érdekében érdemes az ütőerek fölé fújni, mert így jobban szétterjed az egész testen. A csukló, nyak és a fül mögötti terület a legjobb választás erre a célra.

A parfümöt viselve lehet leginkább megismerni. Hagyj időt arra, hogy kibontakozhasson, hiszen amikor megszagolsz egy parfümöt először csak a fő illatjegyeket érzed. Az illatot viselve aztán a nap folyamán eljutnak az orrodig az alapjegyek is. A parfümök öt osztályba sorolhatóak, így léteznek fás, gyümölcsös, virágos, keleties vagyis fűszeresebb és citrusos illatok. A virágosak szinte minden alkalomra kiválóak, ha még bizonytalan vagy a saját illatodat illetően ezzel nem foghatsz mellé.

 

Illatorgia
Te használsz suliba parfümöt?

 

Képek: parfumescosmetics, wallpaperscraft

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share