A Sziget Fesztiválon az utóbbi években már kb. 400.000 ember fordult meg az egy hét alatt. A vendégek jelentős része a Szigeten él, és sokan ki se mennek a fesztivál alatt.
A vendéglátás nagyon fontos és sokak számára nagyon nagy üzlet. Az idei évben a tavalyi 90-nél jóval több, közel 130 vendéglátóhely várja a szigetlakókat.
Az árak a Szigeten persze jóval drágábbak a Magyarországon megszokottaknál , de olyan kirívóan magas ár mint a kis tál sárgadinnyéért 1600 FT, viszonylag ritka.
A Szigeten bármit lehet kapni: vannak nemzeti konyhák (magyar, arab, indiai, török, erdélyi, olasz, kínai, stb.) „éttermei”, van rengeteg pizza-sütő, temérdek lángos, palacsinta és kukorica árus.
A nagy tételben készülő ételek nem mindig jelentenek kulináris élményt, olyat szerezni csak a VIP-ban lehet, ahol többek közt egy Michelin csillagos étteremnek is van konyhája.
Népszerűek a levest és szendvicset áruló boltok is.
Foto: Konkoly-Thege György