Itt a világ legapróbb számítógépe

Rovat

Megosztás

A CES-t minden évben megrendezik Las Vegasban. Aki elmegy, az egy sci-fiben érezheti magát a sok új high-tech cucc miatt, és egyébként is tök jó dolog lehet elsőként kipróbálni az új kütyüket. Sok dolgot hoztak a CES-re idén is, de ez a világ egyik legmenőbb aprócska számítógépe.

Az Intel Compute Stick

Ez a pendrive formájú minigépezet (azért kicsit nagyobb, mint egy pendrive) az okos TV-k működését hivatott segíteni, de bármilyen HDMI bemenettel rendelkező készülékkel használható, viszont áramot nem kap azon keresztül, így egy Micro Usb portra is csatlakoztatni kell. Van benne hely Micro SD kártyának, de WiFi és Bluetooth vezérlő is, szóval vezeték nélkül is lehet netezni vele, valamint többféle operációs rendszerrel elérhető. A böngészés is gyors, nem is akadozik, ami meglepő lehet egy mini PC-től. De ahogy a mondás is tartja, kicsi a bors, de erős. És persze, nem a méret a lényeg.

2660737_Tinhte_Intel_ComputeStick-12_8101a

A lényege tehát az egésznek, hogy rádugod a TV-re vagy bármire, aztán úgy használod, mint a számítógépedet. Ez a kicsi eszköz a bizonyítéka annak, hogy szépen lassan eltűnnek majd a nagy gépházak és bármikor zsebre teheted a saját számítógépedet.

Ma már nem lenne életképes megoldás egy akkora számítógép, mint a szobád, mert minden egyre kisebb, könnyebb, gyorsabb lesz, mert erre van igény.  A hordozható eszközök egyre nagyobb teret hódítanak meg, és az új processzorokkal már az energiafogyasztást is könnyű megoldani, szóval semmi nem áll a közeli jövő miniszámítógépeinek útjába sem.
Fotók: engadget.com, vnptphone.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta