Kedvenc macskáink a tv képernyőről

Rovat

Megosztás

Az internet tele van macskákkal. Tudtátok, hogy több vicces macskás videó van fent, mint pornó? Hihetelenül hangzik, de igaz. A cicák mindenütt ott vannak, a rossz helyesírásukkal, a cuki tekintetükkel, és persze ott is lelökdösik a poharakat, ahol nagyon nem kellene. De mi a helyzet a TV képernyőre költöző macskuszokkal? Vajon ők is az emberiség elleni invázió résztvevői?

Mindenidők leghíresebb rajzfilmes cicája minden bizonnyal Tom, aki már 1940 óta kergeti Jerry-t, aki valószínűleg a világ legokosabb és furfangosabb kisegere. A sorozatot William Hannah és Joseph Barbera készítette a Metro Goldwin-Mayer számára, és azóta is sikeresen szerepel a tv csatornákon. A sorozat epizódjai számos kitüntetés mellett 7 Oscar-díjat zsebeltek be az évek során, a legutóbbi egész estés változat pedig tavaly készült el, Willy Wonka és a csokigyár sztoriját feldolgozva.

Tom And Jerry GIF - Find & Share on GIPHY

Tom mellett a narancssárga csíkos Garfield az, aki először a szemünk elé kerül, ha híres TV-s cicákra gondolunk. Garfield egy lusta, lasagne imádó szőrmók, akit Jim Davis alkotott meg és 1978 óta  képregény formájában kerül az újságokba, jelenleg körülbelül 2600 lapban szerepel, amivel világrekordot is döntött. Garfield a képregények mellett egy saját tv show, musical, több egész estés film és még annál is több videójáték birtokosa. Neki már majdnem összejött a világuralom, de ha az nem is, Professzor Garfieldként játékok segítségével számolni és olvasni tanítja a gyerkőcöket. Igazán segítőkész egy macskához képest.

 

Salem Saberhagen egy 500 éves boszorkány, aki 100 évet kénytelen macskabőrben tölteni, miután világuralmi tervei kudarcba fulladtak. A cica a Spellman család tagja és amellett, hogy soha nem adja fel a világ leigázását, jószívvel segít a ház tiniboszijának, még akkor is, ha néha nem tud róla. Salem először egy 1962-s képregényben tűnt fel, majd 1990-től kezdve saját történetet kapott, így juthatott el a tv képernyőre is a Sabrina, a tiniboszorkány című sorozat legnépszerűbb karaktereként.

Simon’s Cat internetes sikertörténete 2008-ban kezdődött az a Cat Man Do című klippel, amely után egymást követték a filmek a falánk és rosszcsont, kézzel rajzolt cicáról. Mára a képregényhős hihetlen karriert futott be és rajzfilm, valamint internetes játék formájában is követhetjük a pufók cica kalandjait, aki egyfolytában furmányos módon próbálja rávenni a gazdáját arra, hogy etesse meg. Újból.

Puss in Boots azaz, Csizmás a kandúr. Eltekintve az eredeti Csizmás kandúr sztoritól, Shreck cica is igencsak sok néző szívét elrabolta űrbe meredő tekintetével és furcsa kapcsolatával a fonalgombolyagok iránt. Első önálló filmje 2011-ben jelent meg, hangját pedig Antonio Banderas kölcsönözte. A bűnüldöző cica azóta már mindenkit elkapott, és most, hogy közeledik a karácsony, biztosak lehetünk benne, hogy nincs menekvés a cuki tekintet elől.

De nem csak a külföldi cicák lehetnek aranyosak, és foglalhatják el az esti mese helyét, nekünk magyaroknak is megvannak a híres macskáink.

Ti már nem biztos, hogy emlékeztek a Frakk, a macskák réme című rajzfilmre, de a kuytus mellett élő két házi cica, Lukrécia és Szerénke igazi egyniségek voltak. A két májkrém imádó szőrlabda 4 évadon át próbálta megkeseríteni Frakk, a magyar vizsla mindennapjait, aki ennek ellenére is sokszor mentette ki a bundások hátsóját, amikor bajba keveredtek. A sorozat 1971-ben indult, de néha még ma is elcsípni egy-egy részt a tv-ben.

A Macskafogót már biztosan többen ismeritek, hiszen a rajzfilm karakterei még ma is mindenütt ott vannak. Az 1986-ban megjelent animációs film nagy sikert aratott a hazai és külföldi platformokon egyaránt, 2007-ben pedig a folytatás is elkészült, a Sátán macskája címmel. A Macskafogó leghíresebb cicája Fritz Teufel, az orosz kék macska, a macskaszindikátus alvezére. Ő az egérellenes mozgalom legfőbb irányítója, amely a történet alapját is adja.

Több bizonyítékra valószínűleg nincs is szükség ahhoz, hogy tudjuk, a macskák mindenütt ott vannak, uralják a TV képernyőket, az internetet, sőt a pohárkészlet felett is teljes hatalmuk van, így nekik köszönhetően mindig lesz hely a konyhaszekrényben egy újabbnak.

 

Bad Cat Idgaf GIF - Find & Share on GIPHY

Képek: giphy.com, media.tenor.com, origo.hu, rajzfilmhirek.hu, simonscat.com, meme-arsenal.com, indeoendent.co.uk, cloudfront.net

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta