Kettészakad a bőröndöd haszontalan dolgoktól? Segítünk pakolni!

Rovat

Megosztás

Fogkefe pipa, zokni pipa, ékszerteknős pipa – vagy mégsem? Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az utazás reggelén indulás előtt pakolják be a bőröndjükbe több napi cuccukat. Amennyiben te sem akarod házi kedvencedet, vagy más bizarr tárgyadat megutaztatni, fogadd meg a tanácsainkat.

1. Lépés: gondoljuk át!

Ajánlatos elejétől a végéig átgondolni, hogy hova tartunk pontosan, és milyen „alapfelszerelésekre” lesz szükségünk. Ha egy wellness szálloda a célpont, kelleni fog fürdőruha és papucs; ha egy osztálykirándulás a hegyekben, arról nem hiányozhat az esőkabát, a chips és a rejtvény – és így tovább.

2. Úton-útfélen

Utazáskor minden eshetőségre fel kell készülni, arra is, hogy lerobban a busz, vagy sokat késik a vonat – ezért öltözködés téren jobb a kényelmet előtérbe helyezni. Természetesen nem arról van szó, hogy mackóalsóban kell útnak indulni, de magassarkúban sem érdemes. Élelmiszer esetén pedig a pogácsa, vagy a péksüti célravezetőbb, mint egy romlandó tojásos szendvics – még télen is.

3. Cél: belföld

Szerezzünk be egy miniatűr várostérképet, jól fogunk járni! Még akkor is, ha az okostelefonunkon van térkép applikáció – az utóbbi lemerülhet, vagy a térerő is elszállhat. Továbbá akkor sem árt eltenni az útlevelünket, ha határ közeli településekbe utazunk.

3. ..vagy külföld

Miután az adott ország kultúráját, éghajlatát, és lehetséges betegségeit feltérképeztük – és felkészültünk rájuk -, mindenképpen érdemes bekészíteni magunk mellé 1-2 eligazodáshoz szükséges útikönyvet. Ilyen például az Assimil kiadó Kapd elő társalgási zsebkönyvei, amik 16 nyelven elérhetőek. Ebben találunk gyakori kifejezéseket, helyi szokásokat, vagy elsajátíthatjuk a nyelv alapjait.

4. Öltözködés

dfdfvsd
kép forrása: weheartit.com

Amennyiben minél kevesebb ruhával akarjuk telepakolni a bőröndünket, variálhatjuk darabjainkat „ez szoknya két felsővel is jó” alapon, hiszen sokan abba a hibába esnek, hogy rengeteg felesleges holmit belezsúfolnak a bőröndjükbe.

5. A kevesebb néha több

Hacsak nem egy hónapra megyünk, nem feltétlenül kell magunkkal cipelni a fél fürdőszobánkat. Drogériákban lehet kapni kisebb kiszerelésű termékeket samponból, tusfürdőből, és egyéb kozmetikai termékekből. Parfümnél ugyanez a helyzet: ajánlatos illatmintát eltenni, mert kevesebb az esélye, hogy eltörik, könnyebb, az illata pedig ugyanaz.

6. A kézitáska tartalma

Mindenkinek mást szeret kéznél tartani, azonban utazáskor a feltétlenül hasznos dolgok ezek:
– telefon és töltő, mert bármikor lemerülhet;
– miniatűr térkép, útikönyv;
– toll és papír;
– kézfertőtlenítő, mert nem tudni, mikor és hol lehet kezet mosni;
– és fájdalomcsillapítók, hogy ne menjen az élmény kárára a migrén, vagy a hasfájás.

Fontos, hogy átgondoljunk minden napot, milyen ruhákra és tárgyakra lesz majd szükségünk – továbbá külföldi utazás esetén járjunk utána az adott ország minden fontos tudnivalójáról. Ha a reggeli összedobálás helyett előre megfontolva pakolunk, elkerülhetjük azt a bizonyos mondatot: “ú, a francba, otthon hagytam..”.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta