Ki legyen a Középsuli új szereplője? – Ezt jelenti Lolának a környezete

Rovat

Megosztás

Közeledik az időpont, amikor megválasztjuk azt a szereplőt, akit hosszú időn át a kedvenc Középsuli szereplőitek között láthattok majd. Érdemes jól meggondolni, jól megfontolni azt, hogy kire szavaztok. Mi megpróbálunk kicsit segíteni nektek, hogy jobban megismerhessétek a szereplőket: interjút készítünk mindegyikükkel több rovatunkban is. A legjobb pedig még hátravan. Szívesen elmondanám, de nem teszem, mert akkor nem lenne meglepi a jelöltek számára sem! :P

Mennyire fontos számodra a környezet védelme?

A környezetvédelem bár tudom hogy fontos, de nem érdekel annyira mint talán kéne.

Te mit teszel a környezetedért?

Nem szemetelek, és ha kell néha rászólok egy-egy emberre, hogy azért szedje már föl azt, amit félredobott. Most ültettünk fákat a kertünkbe, plusz sokszor inkább biciklivel járok némely helyekre. És még a pet palackokat meg a papírokat különválogatjuk.

Mit gondolsz? A suliban mit lehetne még tenni?

Az iskolámban szerintem többször lehetne papírgyűjtést szervezni,vagy amit régen csináltak, hogy a műanyag palackok kupakját gyűjtötték, vagy elég lenne csak berakni a suliba szelektív kukákat.

Ha kellene írnod egy jelenetet a Középsuliba felhívó jelleggel környezetvédelmi témában, mi lenne az?

Egy jelenet a sorozatba mindenféleképpen egy verseny lenne, hogy a diákok kisebb nyereményekért oldjanak meg feladatokat és gyűjtsenek adatokat, így még az izgalmat is megtartanánk, hogy ki győz, vagy hogy egyes karaktereket mennyire érdekelnek az ilyen dolgok.

Lolita (1)

Ha valakit meglátnál az utcán, hogy felrúg egy kukát, mit csinálnál? Hogyan magyaráznád meg neki, hogy helytelen az, amit csinált?

Ha valakit meglátnék, hogy felrúg egy kukát, odamennék hozzá és elmondanám neki, hogyha ezt tovább csinálja, akkor magának sem tesz jót. Ha lesz gyermeke, akkor neki sem, mert gondoljon bele: ha az ember nem a szemetesbe, hanem a közvetlen környezetébe szemetel, akkor az már szinte olyan, mintha egy szemétdombon lakna. Márpedig senki sem szeretne szemétdombon élni, mert ha senki sem törődik azzal, hogy ne szemeteljen, akkor az olyan emberek, akik egy kicsit is szeretnének szemétmentes környezetben lakni, előbb-utóbb vagy csak elfogynának vagy megunják azt, hogy másoknak mondják azt, hogy egy rossz dolog, akkor a földből csak egy hatalmas szemétdomb lenne. Egy ilyen embernek lehetne mondani az ilyet, mert általában nem hallgatnak senkire, vagy csak simán közli, hogy ő akkor már nem fog élni, nem érdeklik őt.

Szimpatikus Lola?

Szavaztál már? Még nem? Kattints!

Szavaztál már? Igen? Nem baj. Eltelt 24 óra? Kattints!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta