Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Kim Kardashian bátor fiatal nőnek tartja Greta Thunberget!

Kim Kardashian bátor fiatal nőnek tartja Greta Thunberget!

“Bátor és lenyűgöző fiatal nő” – mondta a klímaaktivistáról az amerikai valóságshow sztár, aki szívesen találkozna is Gretával.

Kevesen gondolnák, hogy Amerika egyik elsőszámú celebje foglalkozik a világ ügyeivel, egy nemrég adott interjúból azonban kiderül, hogy Kim Kardashian szívügyének tekinti a bolygó jövőjét. A Reutersnek elmondta, hogy lenyűgözőnek tartja a 16 éves Greta Thunberget, aki fiatal kora ellenére élharcosává vált a klímavédelemnek és elindította a világszerte népszerű Fridays for Future nevű klímasztrájkot is.

Ő egy csodálatos fiatal lány, aki veszi a bátorságot, hogy felálljon a felnőttekkel szemben, ami igazán félelmetes lehet, hogy őszinte és nyílt legyen, de pont ez az, amire szükségünk van – mondta Kim Kardashian.

A riporternek azt is elmondta, szeretné, ha gyermekei találkoznának Gretával, sőt, a szüleivel is beszélne, hogy hogyan támogatták lányukat, hogy azzá váljon, akit ma a világ ismer. Az Instán 148 millió követővel büszkélkedő Kim Kardashian szerint a klímaváltozás egy “komoly probléma”, ezért követendő példának tartja Greta fellépését, aki nemrég Észak-Amerikában nagy visszhangot kiváltott beszédet tartott az ENSZ klíma-csúcstalálkozóján.

Hogyan merészelik? Az üres szavaikkal ellopták az álmaim, a gyerekkorom. És én még a szerencsésebbek közé tartozom. Emberek szenvednek. Emberek halnak meg. Teljes ökoszisztémák omlanak össze. Egy tömeges kihalás elején járunk. És maguk csak a pénzről és az örökös gazdasági növekedés tündérmeséjéről tudnak beszélni. Hogy merészelik? – mondta a világ vezetőinek a klímaaktivista New York-ban.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share