Madagaszkár nagy átverése. Veszélyes helyszínek VI.

Rovat

Megosztás

Hiába… a Disney mesék valahogy mindig szépítik a dolgokat – hozzáteszem ez olykor nem is baj -, de ki gondolta volna, hogy a Madagaszkár sztárpingvinjei után még az is kiderül, hogy ez a hely még utazásra sem a leghívogatóbb.

Tény, hogy 2009 nem most volt, de nagyon úgy tűnik, hogy az akkor kirobbanó belviszályok kellően mély nyomot hagytak ahhoz, hogy bizonytalanná váljon Madagaszkár biztonsági helyzete.

A feszült politikai helyzet, a hatalomátvétel, illetve a központi hatalom meggyengülése rendesen gallyra vágta a közbiztonságot. Mindezt olyannyira, hogy 2012 tavaszán több házi készítésű bomba is robbant a fővárosban, és vidéken. –  Ez elég rendesen távol áll a meséktől.

A sok rossz mellett, azért van jó is, amiért érdemes lehet kilátogatni oda. Megemlítve itt, akár az impozáns tájakat, az ország lenyűgöző állatvilágát és a sajátos kultúráját.

Tudtad?

Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete.

A legtöbb szigethez hasonlóan Madagaszkár nem vulkáni tevékenység eredményeként jött létre, hanem egyszerűen leszakadt az afrikai kontinensről néhány százmillió évvel ezelőtt.

A főváros, Antananarivo és Moszkva között nem véletlenül létezik közvetlen repülőjárat, ugyanis a II. világháborúban az ország jelentős orosz befolyás alatt állt.

Olyan állatok színesítik az állományt, mint a lemúrok, a kaméleonok és a gekkók.

A térség korábban rendkívüli gazdag volt a trópusi esőerdőkben, azonban ez ma már csak a sziget 15%-át teszi ki.

Az áprilisi hónapoktól, októberig  a legkellemesebb az időjárás, de hozzá kell tenni, hogy ott alapjáraton nem olyan melegek a nyarak.

 

Lemurok

 

Ha már ott van az ember, sosem árt elővigyázatosnak lenni. Értve ezalatt az egészségügyi helyzetet is. Korábban ugyanis még pestis járvány is kitört a térségben. A maláriaveszélyre pedig fokozottan ügyelni kell.

A kötelező védőoltások a kiutazók számára:  hepatitis A, hepatitis B, malária és tifusz.

Amit még jó tudni, hogyha Madagaszkárra utaznátok, hogy előtte mindenképpen intézzetek vízumot, ugyanis anélkül nem lehet belépni az országba.

 

Fotók:
fondoswiki.com
sfintharak.files.wordpress.com
hdwallpaperia.com

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta