Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Miért vagyunk télen fáradékonyabbak?

Miért vagyunk télen fáradékonyabbak?

Már egy hónap lement a télből. Te is érzed? Megmutatkozhat az örökös fáradtságban.

Én mondjuk egész évben non stop álmos vagyok, de télen egy kicsit jobban. Legtöbbször csak arra vágyom, hogy hazaérjek és aludjak, vagy legalábbis nyomkodjam a mobilomat az ágyban fekve. Na, de mik ennek a lehetséges okai?

Nincs pörgés

Mondjuk decemberben igen, mert akkor van karácsony, szilveszter, ezekre pedig készülni szoktunk. Januártól kezdve azonban csak a hideg marad és az érzés, hogy nincs mire várnunk (mint az ünnepek esetében), csak a nyári szünetre, meg a nyaralásra, de az még legalább fél év.

A téli szünet és a sok szabadidő

December végétől január elejéig nincs suli, ez az egyik legjobb időszak a diákok életében. Ez a 2 hét lehetőséget ad arra, hogy végre kialudjuk magunkat – vagy túlaludjuk. Sajnos, ha csak heverészel egész nap, attól még inkább fáradt leszel és minél többet alszol, annál álmosabb vagy (sajnos ez nem működik az ételekkel, pedig örülnék, ha minél többet ennék, annál vékonyabbá válnék).

Az időjárás se nekünk kedvez

Sajnos Magyarországon ebben az időszakban hideg van. Hó nagyon ritkán esik, de a hűvös levegő szinte állandó. Ez sajnos csak fáradékonyabbá teszi a testet. Na, majd tavasszal helyreáll!

Most fáradunk ki az egész éves hajtástól

Tavasz óta meg sem állunk. Tanulunk, bulizunk, fesztiválozunk, edzünk, majd bumm, elfáradunk decemberre. Ilyenkor 24 órát aludnánk egy nap és ha tudjuk, meg is tesszük (legalábbis a felét). Aztán márciusban feltölt az első napsugár és 9 hónapig megint nem jön elő ez a mostani érzés.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share