A mindig trendi Barbie: Instagramon nyomul a kultikus játék baba!

Rovat

Megosztás

Csajok, biztosan volt nektek is Barbie babátok kislány korotokban, sőt valószínű, hogy a legkedvesebb darabjaitok még most is ott lapulnak a szekrény mélyén!

Jól is van ez így, hiszen a Barbie baba egy szimbólum, a modern kor és a modern, gondolkodó, önálló nő szimbóluma is egyben, amely generációkat kísér végig immáron több mint hatvan éve.

 

A Barbie azon kevés játékok egyike, amik képesek voltak rohamosan változó korunk trendjeihez alkalmazkodni mind külső megjelenésben, mind hivatásban, mind életfilozófiában.

https://www.instagram.com/p/B6-2uRXg5sc/?utm_source=ig_web_copy_link

Az elmúlt időszakban viszont egy egészen új, bár szinte már várható, trend épült az amerikai játék baba ikonja köré, mégpedig az Instagramon!

A finn fotós, Henna Kiili még 2016-ban hozta létre Instagram oldalát, amely Ellie, a Barbie baba életét követi nyomon. Kiili komoly részletességgel komponálja meg a szőke baba mindennapjait, teszi ezt olyannyira hitelesen, hogy már közel ötvenezer követőnél jár, akik együtt éreznek és gondolkodnak Ellivel és annak barátaival, rokonaival. Jó példa erre, a Barbie baba életének egyik sorfordító momentuma: Ellie szerelmét szenteste meggyilkolták, a hír pedig olyannyira lesújtotta az oldal követőit, akik konkrét gyászoló posztokat írtak, ezzel elérve, hogy még többen felfigyeljenek a fotóslány Insta profiljára.

https://www.instagram.com/p/B6wPhXJgmFA/?utm_source=ig_web_copy_link

Henna Kiili  persze álmában sem gondolta, hogy profiljával egy kész divathullámot indít el; jelenleg ugyanis rengeteg hasonló koncepcióra épülő Barbies oldal kering az Instagramon. Közülük is a legnépszerűbbek a barbiestyle, ami abszolút egy divat influenszeri oldal, illetve a Tiff_thebarbie, ami pedig a kisgyermekes anyukák mindennapjait prezentálja élethűen a közösségi oldalon.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta