Pura vida, Ibiza a valóságban

Rovat

Megosztás

Ibiza a bulikról, az arany életről, a hedonista fiatalokról szól, akik azért látogatnak oda, hogy adott ideig hétköznapjaik minden terhét maguk mögött hagyhassák. Vagy éppen dolgozni, ahogy Vivi is tette. Az interjúban beszámol a szigeten megélt tapasztalatairól, a partikról és pura vidát érintő pletykákról.

Neked mi jut eszedbe Ibizáról? – kezdtem az auditot ismerőseim körében. Első blikkre mindenkinek a híres Szex, csajok, Ibiza ugrott be, még annak is, aki nem látta a 2004-es német filmcsodát. Haladva tovább a hallott vagy átélt események során kiderült, hogy ezek sem állnak olyan távol a film által bemutatott spanyol valóságtól.

mixmag

“Dolgozni voltam kint tavaly nyáron. Elsősorban azért mentem ki, hogy pénzt keressek, de gondoltam, ha már külföld, akkor legyen valami szép, mediterrán hely. Így esett a választásom Ibiza fővárosára, Eivissára. Pultosként dolgoztam egy helyi hotel medenceparti bárjában. Elég jó dolgom volt, igen. A vendégek többségében kedvesek voltak, és ami meglepett, hogy nagyon nagy százalékban németek” – kezdte beszámolóját Vivi, aki 21 évesen vágott neki a külföldi útnak.

Milyen a híres-neves ibizai éjszakai élet?

“Drága, nagyon drága! De valóban: olyan, mint a filmekben! Hatalmas nyüzsgés, pia, flörtölő fiatalok. A csajok falatnyi ruhában szaladgálnak, vagy ha ahhoz sincs kedvük, egyszerűen bikiniben indulnak el esténként. A szobatársammal megesett, hogy bár felöltözve indult el bulizni, reggelre bikiniben ért haza.”

Mi történt vele?

“Mivel medencés bulira indult, úgy is készült – ezért volt rajta fürdőruha. Viszont a buli hevében vagy elfelejtette, hova tette le a ruháit, vagy valaki elvitte, de ő mindenesetre nem találta meg. Szerencsére a barátjával bulizott, így volt, aki vigyázzon rá, és hazakísérje. Érdekes módon a srác pólóját, senki nem nyúlta le…”

Veled is megesett hasonló?

“Nem, szerencsére, ilyen nem. De egyszer viszont sikerült eltévednem… Na, az nagyon para volt! Egy jó tanács mindenkinek: Ibizán – de egyébként más idegen országban se – ne induljatok el egyedül sehová az éjszaka közepén! Sajnos, kissé fejembe szállt a sangria, és mikor úgy döntöttem, elég volt a buliból, mit sem törődve a többiekkel, egyedük  vágtam neki az éjszakának. A séta abból a szempontból jót tett, hogy kitisztult a fejem, és az utam felénél már tudtam, hogy nagy butaság volt elindulnom. Végig tudtam, merre kell mennem, ez nem volt kétséges, de olyan emberekkel találtam szembe magam, akiktől még nappal, társaságban is rettegtem volna. Agresszívak voltak, látszott, hogy valamilyen tudatmódosító szer munkál bennük, és előszeretettel kötöttek bele minden ember fiába. Ekkor döntöttem úgy, hogy amilyen halkan és amilyen gyorsan csak tudok, futásnak eredek.”

Észrevettek?

“Nem! Amint hazaértem, minden zárat bezártam a szobám ajtaján, és csak ezután engedtem meg magamnak azt a luxust, hogy levegőt vegyek a tízperces sprint után. El nem tudom mondani, mennyire féltem! Másnap, végiggondolva a történteket, arra jutottam, hogy lehet, hogy nem voltak annyira veszélyes figurák, mint amennyire akkor gondoltam őket, de jobb a békesség. Ráadásul rémsztorikat mindig hallani, és jobb nem olyan helyzetbe keveredni, amiből a következő megszülethet.”

thetimes

Milyen rémsztorikat hallottál?

“Például, hogy lányok tűnnek el… Tudom, sok ilyen történet van, sok országban, de valahogy, amikor az embernek még félig a gyümölcsbor fűti a gondolatait, és egy idegen országban teljesen egyedül próbál hazaérni az éjszaka közepén, akkor bizony még a szellemekben is elkezd hinni.”

 Szóval ezt úgy is érthetjük, hogy Ibizán bulizni veszélyes?

“Ha felelőtlen vagy, bárhol veszélyes. Ibiza sem jobb vagy rosszabb ilyen szempontból, mint a többi hely, egyszerűen annyi van, hogy mivel ide gyakorlatilag csak bulizni járnak az emberek, ezért sokkal koncentráltabban találni kábítószeres vagy részeg vagy kötekedő fiatalokat. De rendőrök is vigyáznak a rendre, és jó esetben te is vigyázol magadra és a társaidra is, így nem kell páncélautóban és erényövben járni. Szerintem Ibiza egy gyönyörű hely, gyönyörű tengerpartokkal és fergeteges hangulattal. Habár nem az én pénztárcámra szabták az árait, biztos vagyok benne, hogy egy kis spórolás után visszatérek a pura vida helyszínére.”

Pura Vida
Téged is vonz Ibiza?

Fotók: peek.com, thetimes.co.uk, mixmag.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta