Gasztro

Diétázni is lehet tudatosan – ismerd meg a Jókenyeret

Egyre jobb az idő, növekszik a hőmérséklet, több órát süt a Nap, emiatt számos meleg ruhánk marad a szekrényben, és előnyhöz jutnak a forró...

Tavaszi Vegán Fesztivál a Müsziben!

Egy napsütéses szombaton rendezték meg az első Vegán Tavaszi Fesztivált a Müsziben, a Vegán Állatvédelem Egyesület szervezésében. A fesztivál azoknak szólt, akik elkötelezett hívei...

Emberek, akik nem eszik meg a barátaikat

„Az állatok a barátaim… és nem eszem meg a barátaimat.”  Az idézet szerzője a 19. század második és a 20. század első felében élt ír...

25 mesterszakács jelölt a thai főzőtanfolyamon

Hatalmas érdeklődés övezi a thai konyha művészetét világszerte. Május 12-én 25 mesterszakács jelölt vehetett részt a limitált thai főzőtanfolyam, amelyet ezentúl minden évben megrendeznek...

Rémisztő finomságok – kóstolnád?

A birminghami Conjurer konyhájának semmi nem lehet elég furcsa, bármit elkészítenek süteményből, mindegy hogyan néz az ki. Minél furcsábbb kéréssel fordul hozzájuk a vendég,...

Aranytortával ünnepeltek a Best of Budapest díjátadó gáláján

Szívesebben ülnél be egy olyan étterembe, amiről tudod, hogy abban nem csalódnál, vagy utaznál el a családoddal egy olyan helyre, ahol kiváló a kiszolgálás,...

A macaron bűvöletében: Macaron-nap 2015-ben

Az idén negyedik alkalommal rendezték meg a Macaron-napot. A szuper színes és szuper édes csodasütik ünnepe méltán kapott ekkora figyelmet hazánkban is. Párizsban 2010-ben ünnepelték...

Bécsben a Maroniblütet is megkostóltuk

A meseszerű bécsi kuglófról már olvashattatok a korábbi cikkemben, azonban a történetünk, a Hofburg Caféban ezzel még közel sem ért véget. El kell, hogy mondjam,...

Bécsben jártunk, és kuglófot rendeltünk

A Figlmüller éttermében készítik a legfinomabb bécsi szeletet – legalábbis egyesek szerint, de tény, hogy erre nekünk sem volt panaszunk az osztrák fővárosban, Bécsben. Mondják...