Ezt nézed:  / Utazás / Sós víz, grillezés, mindenki haver – Ilyen Kefalónia

Sós víz, grillezés, mindenki haver – Ilyen Kefalónia

Mi vár az emberre, ha a görög szigetek egyikét választja magának úticélul a nyárra? Nem mondok újat azzal, hogy tenger, mediterrán hangulat vagy pálmafák. Kellemes csalódás viszont – amiben előzőleg kicsit kételkedtem -, hogy a görögök nagyon is barátkozós népség, ott segítenek, ahol kell, és olyan jófejek, mint kevesen.

Hello, how are you?

Ez a formális köszöntési forma először Angliában is mindig összezavart, és azon gondolkodtam, hogy most tényleg arra kíváncsiak még a totál idegen emberek is, mi van velem? Nos, nem, valóban nem, ez csupán az általános üdvözlési frázis, amit a görög turizmusban dolgozók nagy szeretettel vettek át brit barátainktól. Megnyugtat a tudat, hogy a csoportunkkal érező többi magyar is kissé megrökönyödik, mikor a pincérek a hogylétük felől érdeklődnek.

Szelfiháttér

20150620_191743

Szelfizni ciki, de muszáj…. 😀 Ehhez pedig remek hátteret nyújt a rengeteg pálmafa, a tenger, és a szebbnél szebb színes virágok.

Sirályok?! Na, ne már!

20150620_185421

Szerencsére nem sok van belőlük, estefelé száll le egy-két díszpéldány a parton, az utolsó napsugarakat is kiélvező turisták közé. A gyerekeknek nagy élmény közelről látni a madarakat – bizonyára nem voltak még az Egyesült Királyságban, ahol az egy négyzetméterre jutó sirályok száma meghaladja a 120-at, és előszeretettel pottyantanak rád az első munkanapod első órájában…. Vagy kapják ki az utolsó falat mentás KitKatet a kezedből… Arcátlan csőrösök.

Citromfák everywhere

20150620_192959

Meg tudnám szokni a látványt otthon is. Csak kimegyek a kertbe és leszakítok egyet, hogy meglocsolhassam vele a görögsalimat. Hmm…

Make local friends!

20150620_185349

Eléggé megleptek az itteniek azzal, hogy úgy tolják az angolt, mint ahogy még én sem. Azzal a tipikus görögös akcentussal, de szinte hibátlanul beszélgetnek a turistákkal a napjaikról, a görögökről, kajákról, bulikról. Bár, mivel Kefalónia nagyjából csak a nyaralni vágyókból és a felszolgálókból áll, nem is csoda a profizmus. A kisvárosok és falvak pedig méretbeli adottságaiknak és hangulatuknak (na, meg a mindennapi grillapartiknak) hála kitűnő alapot nyújtanak ahhoz, hogy az itt töltött idő alatt ne csak arcról, de akár névről és ismerd a körülötted levőket.

20150619_181933

Képek: Középsuli.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share