Szeged a világ tíz legjobb egyetemvárosa között

Rovat

Megosztás

Nincs olyan dolog a világon, amit ne rangsorolnának be. Vannak legjobb szállodák, éttermek, mindenből van legjobb, így nem meglepő, hogy az egyetemvárosok sem maradnak ki. Szeged is bekerült a világ 10 legjobb egyetemvárosa közé.

Az egyetemvárosok listáját a CN traveler nevű nívós utazási magazin állította össze, és Szeged is felkerült a 10 legjobb közé.

A tisza-parti nagyváros számos különlegességét megemlítik, amelyek révén Szeged a tízes lista 8. helyére került. A leírásba, a híres tudományegyetemen kívül, szerepel többek között a helyi konyha különleges ízvilága, a halászlé, a Pick szalámi, de ezek mellett megemlítik a Szegedi Szabadtéri Játékoknak helyet adó Dóm teret és a város fürdőit, szállodáit is.

szembolteljes_kezdo

 

szeged_dom_ter

A lista első helyén Oxford városa végzett, majd ezt követi a németországi Heidelberg. A harmadik helyet Krakkó vívta ki magának, ahol az 1346-ban épített Jagelló egyetem is található, amely Lengyelország legkiemelkedőbb tudományos intézménye.

A további helyezettek: 4. Leuven ( Belgium), 5. Montpellier (Franciaország), itt található a világ egyik legrégebben alapított orvosi egyeteme. A 6. helyezett: Salamanca (Spanyolország), 7.Uppsala, (Svédország), 8. Szeged, 9. St. Andrews (Skócia), és végül a 10. Bologna (Olaszország).

Fotók: moly.hu, etszk.u-szeged.hu, eli-hungary.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta