Közeledik a Szilveszter. Hova utazzak?

Rovat

Megosztás

A Szilveszter az év egyik legfontosabb idegenforgalmi időszaka. Sokan nem szeretnék az újévet mosogatással, a buli utáni romok eltakarításával kezdeni, ezért inkább felveszik a sícipőt, vagy a fürdőruhát és irányt váltanak.

A hazai szállodák, fürdők is remek ajánlatokkal büszkélkednek a téli hónapokra is, de aki mindenképpen máshol szeretné tölteni a szilvesztert, annak segítünk úti célt találni.

Az európai programok közül még mindig az 1-2 napos párizsi városlátogatások a legnépszerűbbek az év utolsó napjaira, hiszen ki ne akarná az Eiffel-torony pompás fényeibe burkolózva, romantikus hangulatban köszönteni az újesztendőt. A közeli ausztriai fővárosban, Bécsben is évről évre szép számmal buliznak a magyarok az év utolsó napjaiban, hiszen nincs is messze, mégis elegendő kikapcsolódást kínál. Emellett Róma is igen vonzó a téli utazók számára.

Ha már unjuk az európai nagyvárosokat és a hideget, vagy csak szét szeretnénk nézni máshol is, a merészebbek távolibb tájakon is tölthetik a hideg napokat, ám nem árt tudni, hogy ilyenkor már jó előre megtelnek a szállodák, és a repülőgépeken sem biztos, hogy akad még hely egy-egy közkedvelt ország felé. Európában a napfürdőre vágyók a Kanári-szigetekre vagy Portugália déli részére utazhatnak, de akik nagyobb összegeket szánnak a téli pihenésre és messzebbre menekülnének a hideg ellen, azok számára Thaiföld, a Maldív-szigetek vagy Mauritius lehet a legmegfelelőbb.

Sokan veszik célba ekkortájt az amerikai nagyvárost, New Yorkot is, hiszen ott szilveszter napján közel 1 millió ember lepi el a Times Square-t és a környező utcákat. 1904 óta minden évben ott ünnepel a városi tömeg, így nem hiába ez az egyik legnagyobb és leglátványosabb szilveszteri buli a világon. Éjfél előtt egy perccel megkezdődik a Waterford kristálygömb leeresztése, az utolsó 10 másodpercben a hatalmas tömeg pedig együtt számol vissza, majd miután a gömb megállt és átléptünk a következő évbe, óriási party veszi kezdetét New York legzsúfoltabb részén.

Lásd még: Ilyen a Times Square szilveszterkor

Bőven van tehát miből válogatni hazai és külföldi viszonylatban egyaránt, hogy hová utazunk, vagy mivel töltjük az év utolsó napjait, az leginkább a pénztárcánkon és a vállalkozó kedvünkön múlik.

Forrás: www.vilagszam.hu
Fotó: www.vilagszam.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta