Szőrös házak mentik meg a Földet?

Rovat

Megosztás

Járványok, árvíz, földrengés, szárazság…Mi a közös bennük? Ezeket a jelenségeket összefoglaló néven természeti katasztrófának hívjuk, melyek a Föld ökoszisztémáját rombolják. A Föld bolygóra gyakorolt hatását tekintve, az ember is egy természeti katasztrófa… de vannak jó pillanatai.

Amikor éppen nem magával van elfoglalva, akkor az ember képes kamatoztatni a kreatív energiáit. Így születnek olyan, nemcsak érdekes, de hasznos találmányok is, amik végtelenül egyszerű ötleten alapulnak, de mégis képesek fényt gyújtani a sötét alagútban.Egy csokorba szedtünk olyan innovatív találmányokat, ötleteket, amik segítségével az ember képes energiát spórolni, védeni  a környezetetét vagy éppen tudatosabban élni az életét.

WeWatt

Ez, az első látásra négy bicikli és egy asztal balul sikerült találkozásának tűnő tákolmány valójában egy elektromos áram előállítására képes szerkezet. Az áramot mi magunk gerjeszthetjük méghozzá pedálozással. Ez nemcsak azért fantasztikus ötlet, mert az egész napos ülőmunkában elgémberedett tagjainkat hipp- hopp átmozgathatjuk a buszra várva, de közben csupán emberi energiát fogyasztunk, a környezetet sem szennyezzük és közben még a telefonunkat vagy laptopunkat is feltölthetjük. A WeWatt egyenlőre még csak külföldön használható. de bízunk benne, hogy hozzánk is eljut egyszer.

EA-0075_baja

Metró jegy guggolásért

Apropó testmozgás! Az oroszok fejéből pattant ki az a több szempontból is zseniális ötlet, hogy a moszkvai metróban 30 db guggolásért cserébe ingyen jegyet adó automatát helyezzenek ki. Sajnos az akció a Téli Olimpia idejére korlátozódott, de a siker így sem maradt el. Az alábbi videóban Ti is megnézhetitek, milyen volt a fogadtatása a spontán tesiórának. Igaz a felirat orosz nyelven van, de a mosolyok magukért beszélnek!

https://www.youtube.com/watch?v=ojo9M1cPSPI#t=78

Pedálozz a hangerőért!

Egy leleményes amerikai fejéből pattant ki az ötlet, hogy hatalmas mennyiségű áramot felemésztő koncerteken a generátort emberi energiával is lehetne helyettesíteni. A közönség pogózás helyett pedálozással adja ki magából a feszültséget és fejezi ki tetszését a zenekar felé. A pedálozás gyorsasága határozza meg ugyanis a koncert hangerejét. Ti elmennétek egy ilyen koncertre?

keep-calm-and-save-the-world-82

Bundába öltöztetett házak

Ez az ötlet egyenlőre még csak elméletben létezik, de megvalósulását izgatottan várjuk. Egy svéd építészeti iroda szerint az óriási felhőkarcolók óriási felületét hasznosabban is ki lehetne használni. Egy speciális, szőr szerű anyaggal vonnák be az épületeket, a borítás szálainak mozgása pedig energiát szolgáltatna. Nektek hogy tetszenének a hófehér vagy éppen színes szőrös épületek?

belatchew_arkitekter_strawscraper-1

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta