Töltsd Svájcban a telet!

Rovat

Megosztás

Svájci bicska, sapka, frank, kakaó, Toblerone, sajtok és a piros zászló, na és persze a rengeteg hó.  Elsőre talán ennyi ugrik be mindenkinek erről az országról, de ha jobban belegondolunk nem véletlenül Svájc az egyik leglátogatottabb még ilyenkor télen is.

journee-moleson-fevrier-moleson-connaissez-montagne-big

Svájc közkedvelt úticélja a világ minden tájáról érkezőknek, télen és nyáron egyaránt, ugyanis természeti és egyéb látványosságait tekintve Európa leggazdagabb országa. Láthatunk itt gleccsereket, vízeséseket, szurdokokat, hágókat, és a városokban is rengeteg a különleges látnivaló.

Fővárosa Bern, amelynek központja az Unesco világörökség része, leginkább 15-16. századi motívumairól ismert, de sok különleges és egyedülálló nevezetessége is van. Egyik ezek közül a belváros szélén a Nyddeg hídnál található medveverem, amely egy világszerte híres medvepark (igazi medvékkel). A medveverem közelében elterülő Rosengarten (Rózsakert) is egyike a kihagyhatatlan látnivalóknak. Érdemes még megnézni a berni óratornyot, a városházát és a Parlamentet is, hiszen ezek is kitűnnek a többi épület közül.

Bern-Switzerland

Természetesen sok gyönyörű városa van még Svájcnak (például: Luzern, Lugano, Zürich), de telente az Alpok nyújtotta látvány és a síparadicsomok programjai vonzzák leginkább a látogatókat. Ha téli üdülésről van szó, mindenkinek a síelés ugrik be elsőként, pedig Svájc ezen kívül is rengeteg programmal büszkélkedhet a hideg hónapokban is. Híres a montreaux-i karácsonyi vásár, és szintén ebben a városban a Chillon-i-kastélynál rendezett karácsonyi felvonulás is. Lausanne különleges ünnepi fényeiről ismert, Winterthurban pedig kosztümös városnézésen vehetnek részt az érdeklődő hölgyek.

The_Sun_Sets_on_Château_de_Chillon

Ugorjunk, és térjünk rá kicsit a hegyekre, ha már nálunk is leesett az első hó.
Szent Gallen Svájc északi területein húzódó hegység, amelynek legmagasabb pontja 3000 méter,de itt található a 25 km hosszú amdeni sípálya is. Hoch Ybrig és környéke, az Einsiedeln-völgy is gyönyörű ilyenkor ,havas tájainak hófödte templomainak köszönhetően.  A síparadicsomok közül Szent Gallen 1800 méter magasan fekvő sípályája a legismertebb, azonban a legváltozatosabb programokat Graubünden, az Alpok legmagasabb üdülési központja kínálja téli sportokkal, túrákkal, hegyi vasutakkal, de a művészetek kedvelőinek sem kell csüggedniük.

glacier-express-107340_640

Svájc tehát sosem fogy ki a látnivalókból. Ha ide utazunk, legyen bármilyen évszak, egy pillanatig sem kell attól félnünk, hogy unatkozni fogunk, vagy nem találunk a kedvünknek, érdeklődésünknek megfelelő programot Európa egyik legszínesebb országában.

Forrás: www.vilagszam.hu

Fotó: wiki

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta