Történelmi utazásban vehetsz részt!

Rovat

Megosztás

Ha érdekel a történelem, pláne hazánké, akkor tudunk egy jó kis programot neked a pünkösdi hosszú hétvégére. Idén tizenegyedik alkalommal indul Székesfehérvárról Erdélybe a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. 

Az utasok félmillió székely-magyar társaságában részt vesznek a csíksomlyói búcsún. A négynapos program során eljutnak a Történelmi Magyarország egykori határára, a Budapesttől 700 kilométerre fekvő Gyimesekbe.

Csaknem másfél ezren vágnak neki a Kárpáteurópa Utazási Iroda által szervezett dicsőséges útnak május 18-án pénteken az Össznemzeti Zarándokvonaton.

A Székely Gyors Budapestről, a Csíksomlyó Expressz a Dunántúlról indul, hogy a fővárosban összekapcsolódva már együtt zakatoljanak Erdélybe.

A négynapos út több, mint csupán egy vonatos utazás. A szerelvényen idegenvezetők mesélnek látnivalókról, magyar és székely népzenével szórakoztatja az utasokat a vonat zenekara, a két étterem kocsiban meleg és hideg ételt szolgálnak fel egész nap.

A vonat utasai Csíksomlyó közelében, székely településeken, székely- magyar családoknál laknak a faluturizmus keretében. A vendégeket idegenvezetők kísérik és minden nap különleges program várja őket.

A négynapos út ára félpanziós ellátással,  szállással, utazással, idegenvezetéssel és programokkal mindössze 69.990 Forint.

Jegyvásárlásra ezen a weboldalon van lehetőség.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta