Tudósítás Egyiptomból – Turistaként a fáraók országában

Rovat

Megosztás

Félve utaznak ki Egyiptomba a turisták, de hogy van-e ok az aggodalomra, azt az Inforádió Világszám műsorából tudhattuk meg, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

„Aki betartja a szabályokat és figyel arra, hogy milyen utakra mehet, illetve hogy hová nem szabad menni, azzal a turistával szerintem nem történhet baj.”

– Egyiptomi élményeiről, Ágoston Enikő újságíró beszélt Balogh Imre riporternek, az Inforádió műsorában.

A turisták védelmére kiemelkedő figyelmet szentelnek a múltbéli tragikus terrorcselekmények és bűncselekmények óta. Nem véletlen, hogy fegyveres őrök vigyáznak a kiutazókra, és hogy van olyan buszjárat, amely nem áll meg minden megállóban, még ott sem, ahol a híresebb nevezetességeket fotóznák le az érdeklődők.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy sokkal biztonságosabb társaságban útnak indulni, mint egyedül, hiszen nem kizárt a lopás vagy emberrablás veszélye az országban.

Hatalmas a szegénység, ezért is kevés a tanult ember, valamint rengeteg kolduló gyermeket látni az utcákon, a turistáknak pedig szinte már a csodájára járnak a lakosok. Fedetlen vagy éppen náddal fedett házakban, elektronikai eszközök nélkül élnek, jó néhányan már annak is nagyon tudnak örülni, ha étel kerül az asztalukra.

„El sem tudják képzelni, hogy milyen lehet az európaiak élete. Ennek ellenére, még is jól érzik magukat.  Boldogok, mosolyognak, kedvesen beszélnek, miközben Európában sok országban depresszióba esnek.”

– osztotta meg tapasztalatit velünk Ágoston Enikő.

A kereskedők mentsvára – hogy némi pénzhez jussanak – azok a külföldiek, akiket rá tudnak bírni a vásárlásra. Azt azonban tudni kell, hogy emiatt olykor nagyon erőszakosak tudnak lenni, ha eladásról van szó.

„Ők alkudnak helyettünk. Mondják lefelé az árakat, ahogy haladunk el mellettük követnek minket. Előfordult, hogy a buszra is feljött utánunk az árus pedig rá sem néztünk a termékére, egyáltalán nem is szóltunk hozzá.”

– mesélte az újságíró.

Az egyiptomi piacok telítve vannak árukkal, így ha valakinek még is megtetszene valami és vásárolni szeretne, akkor nem kell tartania a kellemetlenségektől, viszont nagyon fontos, hogy az ember tudjon alkudni. Ha nem alkudik az ember, azt még sértésnek is vehetik, de ha beszáll a játékba akár teával, vagy más ajándékokkal kínálhatják.

A negatívumok ellenére számtalan csoda várja az idelátogatókat. Az utóbbi időkben rengeteg hotel épült, valamint nagyobb fejlesztésekbe is belekezdtek, hogy újra visszanyerjék a turisták bizalmát, és vonzáskörzetté tegyék az országot. Az Ezeregyéjszakára emlékeztető szállodák, az esti séták a hangulatos fényeknél, a tengerpart izgalmai, és a nevezetességek még mindig nagy népszerűségnek örvendnek.

Egyiptom káprázatos oldaláról és izgalmairól, Dr. Kiss Róbert Rihard beszél a következő műsorban. 🙂

 

Egyiptom - Tudosítás
Te így képzelted el Egyiptomot?

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát a FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. ;)

 

Fotók: www-tc.pbs.org, s-media-cache-ak0.pinimg.com, deluxe-escapes.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta