Zsebpénzügyes – pénzügyi tudatossági vetélkedő valódi téttel

Rovat

Megosztás

„Miért nem tanulunk a mindennapokban is hasznos, gyakorlati tudást a suliban?” „Mit tegyek, ha hitelre van szükségem?” „Érdekel a pénzügyi világ, de hogy kezdjek neki?”

Ha a fenti kérdések közül legalább egy foglalkoztatott már, akkor nagyon jó helyen jársz. Egy olyan versenyt szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, ahol nem csak tényleg hasznos tudással, de értékes tárgynyereményekkel is gazdagodhatsz – Te, csapatod és középiskolád is!

A Zsebpénzügyes pénzügyi vetélkedő célja a pénzügyi tudatosságra nevelés. Olyan 16-17 éves középiskolásokból álló, háromfős csapatok jelentkezését várják, akik már sejtik: néhány év múlva lépten-nyomon pénzügyi döntéseket kell hozniuk, legyen szó egy ösztöndíj beosztásáról, albérlet körül felmerülő költségekről, hitelfelvételről vagy előtakarékosságról. Ezek a gazdasági fogalmak bonyolultnak tűnhetnek, de elsőre mi nem látszik annak? 🙂 A padban ülve megszerezhető tudást most élesben mélyítheted el egy háromfordulós versenyen, ahol a legjobbak jutalma nem csak dicséret és oklevél lesz – a döntősök és iskoláik között power bankek, hátizsákok, okostelók, tabletek és notebookok találnak gazdára!

De jöjjön a „neheze”: itt tényleg versenyezni kell, és ahogyan a való életben, úgy itt is szűk határidőkkel találkozhatsz majd. A jelentkezés október 25-én zárul, azaz már csak néhány napod van összegyűjteni a három fős csapatot + egy tanári mentort választani vezetőtöknek! Nagyon fontos, hogy a vetélkedőhöz nem lehet menet közben csatlakozni, így aki a 25-én véget érő regisztrációs időszakról lemarad, az fixen kimarad! Október végén elstartol az első forduló, ami egy online kvíz lesz. A szűrőn átjutókat egy komplexebb második forduló várja, ahol kifejtős kérdésekkel találkozhatnak a játékosok – de nyugi, minden segítséget megtaláltok a weboldalra feltöltött Tudástárból. A második fordulóból már tényleg csak az ország legügyesebb zsebpénzügyesei mehetnek tovább a december 9-én megrendezett döntőre, ahol az igazi győztesek születnek.

Ne agyald túl, mert nemsokára lezárul a regisztráció! Inkább szólj az osztálytársaidnak, és irány a verseny – aztán hajrá! 🙂

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta