Amikor a macimedve lesi az embert medvelesen

Rovat

Megosztás

Ha medvelesre indulnál, azt ne Gucci táskával a kezedben, és magassarkúval a lábadon tedd, mert akkor könnyen megeshet, hogy nem te fogod lesni a medvét, hanem sokkal inkább ő téged – az Inforádió Világszám műsorában újabb izgalmas élménybeszámolókat hallhattunk, ezúttal Erdélyről.

Az erdei kirándulások alapkövetelményei:

  • egy jól bundázott bakancspár
  • megfelelő ruházat
  • egy kényelmes hátitáska, ami tartalmaz elegendő elemózsiát, vizet, és esetleg még kulacsirtót is

 

Majd az ember reakciója, amikor rádöbben a valóságra:

Bizony vannak, akik a gyalogtúra helyett azt hiszik, hogy a nagyvárosba indulnak shoopingolni, és még a legedzettebb pillanatokban is, tökéletesen kell kinézniük – így történt ez Dr. Kiss Róbert Richardékkal is, amikor egy erdélyi medvelesre indultak.

Na, most a medvelesnél csupán egy dolgot kell megjegyezni, de azt mindennél jobban: Ne maradj le, különben – ahogy az erdélyiek mondanák – a macimedve fog utolérni téged, és te leszel a vacsorája – márpedig a műsorvezető csoportjának tempóját lényegesen lassították a kicicomázott hölgyek.

A nagy sár- és homoktengeren persze az elit nők, szintén nem szívesen kelnek át, ha nem muszáj – megoldás: átcipelni őket az „akadályokon”.

Ha már megvan a kihívás nagy része, akkor talán el is érik a lest – ez esetben pedig még pont szerencséjük volt, mert sikeresen felértek a magaslatra. Kár, hogy a medve nem maradt sokáig, miután ijedségében inkább visszavonult a fák közé.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem ő volt az egyetlen medve, aki megriadt Erdélyben. Állítólag már az is megesett, hogy egy idős nő úgy ráripakodott egy medvére, hogy az rémültségében hamar tovább is állt a nagy tömeg elől.

Erdély persze nem csak a medve sztorikról híres, van ott még sok varázslatos látnivaló, amit érdemes megtekinteni.

Annak a zenélőkútnak is nagy híre jár, amelyiket egy székely mester tervezett még jó pár évvel ezelőtt. Valódi muzsikát játszhatna a mai napig az a csoda, ha a tervezője bosszúból ki nem vett volna belőle egy lényeges alkatrészt.

A történet szerint, miután rajtakapták hamis bankjegyek előállítása miatt, hogy elégtételt vegyen büntetésén, hosszú időre tett arról, hogy többé ne hallják zenéjét a nem mindennapi kútnak. Ki tudja, talán a turisták beérik a látvánnyal, és a háttértörténettel is. 😉

 

Macimedve
Te mit tennél, ha az erdőben megjelenne veled szemben egy medve?

 

Ne feledd! 🙂 Inforádió Világszám műsora, a FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától, vagy szombat délelőtt 10:00 órától. 😉 Szerezz te is új élményeket! 🙂

 

Fotók: wallpaperup.com, hellogiggles.com, 31.media.tumblr.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta