A COVID-19 óta szomorúbb vagy? Oka van, mutatjuk, hogy mi!

Rovat

Megosztás

A járvány jelentős részét képezi a mindennapoknak, ezért előfordulhat, hogy a COVID megjelenése óta többször tapasztalod magadon a szomorúságot. Megmutatjuk a lehetséges okait!

A 2020-as év jelentős része a koronavírus körül zajlott és zajlik még most is, minden hír ehhez kapcsolódik és az élet átrendeződött. Fontos, hogy rájöjj, miért nyomott a kedved, miért tölt el szomorúság azóta, mert ez az állapot, hidd el, nem végleges!

Bizonytalanság van mindenhol

A járvány megjelenésével egy általános bizonytalanság jelent meg a mindennapokban. Felmerülhetett benned: vajon elkapod te is a vírust? Mit tehetsz, hogy védd a szüleidet, családtagjaidat? Ne találkozz inkább egyáltalán a barátaiddal? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések foglalkoztathatnak, melyekre nem minden esetben vannak egyértelmű válaszok.

Természetes, ha meg vagy ijedve

Teljesen természetes, hogy ebben a bizonytalan időszakban nálad is megjelentek félelmek, szorongások. Az ember nyilván félti saját magát és a szeretteit is. Nem tudhatod, ahogy senki sem, hogy hogyan fog zajlani a következő időszak, és ez félelmet, egyúttal pedig szomorúságot is eredményezhet benned.

Nehezebbé vált tervezni

Talán te is határozott tervekkel indultál neki 2020-nak. Akár tanulmányaid, kapcsolataid terén, akár bármilyen más elhatározás kapcsán. A tervek egy része biztosan átíródott, és a jövőre nézve is megjelenhet a bizonytalanság, hogy mit is érdemes előre eltervezni, elintézni úgy, hogy nem lehet tudni, pontosan meddig tart ez a helyzet.

A kapcsolatok is megváltoztak

Kapcsolataink életünk jelentős részét adják. Ahogy mondani szokták: az ember társas lény, szükség van barátokra, kedves ismerősökre. A járvánnyal megváltoztak az érintkezési szokások, szociális távolságtartást kell alkalmazni, most már nem tudsz csak úgy beülni suli után egy kólára, ahogy eddig tetted. Ez mind érzelmileg megterhelő lehet a számodra.


Mit tehetsz ebben a helyzetben?

Bár látható, hogy valós okai vannak a lehangoltságnak a járvány idején, tehetsz azért, hogy jobban érezd magad. Például azzal, hogy megbecsülöd a pillanatot.

Mivel nem tudjuk, mi történik majd a következő időszakban, koncentrálj a jelenre, azokra a szép pillanatokra, amelyeket például most megélhetsz a családod körében.

 

Az otthon töltött időben folytass olyan tevékenységeket, amelyekre eddig nem jutott időd. Ebben a cikkben további tippeket találsz. Másrészről pedig jön a tél, az ünnepek, lelkileg próbálj ezekre ráhangolódni, és minél kevesebbet azon aggódni, hogy mi is zajlik most a világban.

Forrás: giphy.com

A COVID-19 óta szomorúbb vagy? Oka van, mutatjuk, hogy mi!
Te szomorúbbnak érzed magad a COVID járvány óta?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta