Ellopták a fotót, pedig nem is Coco Chanel van rajta

Rovat

Megosztás

Coco Chanel kivételes személyiségű nő volt. Nem véletlenül került bele a Világtörténelem legszebb női című könyvbe sem. Azon karakterek közé tartozott, akik megváltoztatták a világot, alakja, a modern nő szimbólumává vált.

Már korábban is írtunk róla, miket köszönhetnek neki a mai divatrajongók, így például a mai parfümöket.

Ázsiában már szintén nagyon népszerű a francia divat nagyasszonya, mégis számtalanszor egy magyar könyvből, a Világtörténelem legszebb női c. kiadványból származó képet használnak portréja helyett. Meglepő? Aligha, hiszen a kiadványban szinte a világ összes híres és tisztelt nőjét megformálták egy-egy modell segítségével, és az eredmény magárt beszél! Nézzétek csak:

big

Egy Ázsiában kapható “Chanel” parfüm doboza például így néz ki, Almási J. Csaba és Maklári Tóth Attila  egyik fotójával:

parfum_1412668810

“Kiss Róbert Richárd aTV2 Mokka című műsorában elmondta, nem kis szakmai kihívás volt régi képek alapján újrafotózni a világtörténelem legszebb nőit, de hogy az illusztrációként használt képeknek ilyen utóélete van, még őt is meglepte. Mivel a könyvet az egyik legnagyobb amerikai kiadó is árulja, sok képszerkesztő úgy gondolta, hogy az újraalkotott fotók eredetiek.” – írja a Világszám.hu

 

 

 

 

Fotók: vogue.com, világszám.hu

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta