Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Horvátország – Minden sarkon egy pizzéria

Horvátország – Minden sarkon egy pizzéria

A magyarok egyik közkedvelt nyaralási célpontja Horvátország, azon belül pedig azok a kis szigetek, ahonnan csak egy ugrásnyira várja a turistákat a napfényes Adriai-tengerpart – ezúttal Horvátország fővárosáról, Zágrábról hallhattunk az Inforádió Világszám című műsorában, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

Mi más lenne Zágráb középpontja, ha nem a Jellasics tér?  Rengeteg étterem, pub, szórakozóhely és nevezetesség várja ott a kiutazni vágyókat, azonban a kijutás oda nem is mindig olyan egyszerű, mint ahogyan azt az ember gondolja, de ha egyszer elérünk oda,onnan már csak néhány percre vagyunk a legfontosabb helyektől.

Azt hinnénk, hogy a pizzáknak Olaszországban van a legnagyobb népszerűsége, de Horvátországban is különösen sok vendéglő várja ezzel a finomsággal azokat, akik megéheztek. A Kastélykert szinte mindig nyitva van, és közel 30 féle pizza közül válogathatnak a horvát fővárosba látogatók, de persze más éttermek ajtaja is nyitva állt a vendégek előtt.

croatia1

piacok nem csak hazánkban közkedvelt célpontok, ha vásárlásról van szó. Ha pedig már vásárlás, akkor a termékek is legyenek egyediek. A budapesti kínálatnál már megszokhattuk, hogy igencsak szokványos ruhadarabokat kínálnak – ha eltekintünk a hagyományos, népi motívumokban gazdag ruháktól. Horvátországban viszont rengeteg olyan öltözéket árulnak, ami még jellegzetesebbé teheti megjelenésünket. Ráadásul az árak is jobbak, hiszen legalább 5-10%-kal olcsóbbak a termékek.

Éjszaka pedig a puboké a főszerep, ahol hatalmas bulikat tartanak. Bár, ha a díszítésről van szó, igencsak fura a horvátok ízlése a virágos motívumaikkal, de kétségtelenül értenek ahhoz, hogy jó kedvre derítsék a szórakozni vágyókat.

16066894475_dc6da0f289_b

Az egyik legjelentősebb látványosság a 360° Kávézó, amely a Jellasics tér sarkán helyezkedik el, a második legmagasabb épületként. A nevéről már árulkodik, hogy csodálatos kilátás várja ott a turistákat, de maga a kávéház is érdekes, hiszen társasjátékok, hangulatos zenék és finomságok derítik jó kedvre a vendégeket.

A további nevezetességekről se feledkezzünk meg! :) Ilyen a Székesegyház is, ami bár gyönyörű, renoválása legalább annyira végtelennek tűnik, mint a magyar parlamenté. A legrövidebb sikló is itt található, ahonnan eljuthatunk a Felsővároshoz és a horvát parlamenthez. A Megtört Szívek Múzeuma sincs messze a Jellasics tértől, de a Technika Múzeum is ígér izgalmakat a 19. századi tűzoltóautókkal, és a régi repülőgépekkel. A Planetárium is meglátogatható a rengeteg park mellett, valamint az Állatkert is nagy népszerűségnek örvend, de a Szent Katalin templom és a mellette lévő kolostor is sok érdekességet rejt. Hotel Dubrovnik pedig, csupán 5 méterre van a Jellasics tértől. A barokk érsek udvar, a zágrábi mecset, a Horvát Nemzeti Színház, és a Kortárs Művészek Múzeuma szintén említésre méltó.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. ;)

Fotók: reginaswarnworldentertainment.files.wordpress.com, charmingasiatours.com, c2.staticflickr.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share