Megcsodálni a világ leghatalmasabb építményét

Rovat

Megosztás

A káprázatos Dubaj városa, ami az Egyesült Arab Emirátusokban található, nem mástól vált híressé, mint hatalmas luxusépítményeiről, és szolgáltatásairól – hacsak a ‘dubajozást’ nem vesszük figyelembe, de az már a szex és pszicho rovatban állná meg a helyét.

A rekordszámokat illik, de jó érzés is megünnepelni, ezt pedig az Inforádió Világszám műsora is pontosan tudja, nem véletlen tehát, hogy az 1500. műsorát üdvrivalgással ünnepelték a Symbol helyszínén.

Ha pedig már a nagy számoktól zeng a Világszám, akkor a műsor is, valami hasonlóan nagy, monumentális témáról szóljon, mondjuk Dubajról, és azon belül a Burdzs Kalifáról.

Dubaj városát nem véletlenül emlegetik a világ egyik legnagyobb luxusvárosaként, hiszen többek között itt található a leghatalmasabb ember alkotta építmény, a Burdzs Kalifa.

A létesítmény már kívülről nézve is lenyűgöző, de ki ne ámulna el egy 828 méteres építménytől? A vendégeket valódi fényűzés, és pompa várja a 163 emeletes csodában, arról nem is beszélve, hogy 10 emeleten keresztül kóvályoghatnak az Armani Hotelben, mindezt a világ leggyorsabb liftjével.

A Burdzs Kalifa körül teljes városrészt építettek ki, mesterséges tavakkal, szökőkúttal, éttermekkel, bevásárlóközpontokkal és sétányokkal.  Ma már azt is nehéz elképzelni, hogy a hatalmas épület helyén, 5-6 éve jóformán még semmi nem volt, mára pedig már vonzza a turistákat.

A másfél milliárd dollárból létrehozott Burdzs Kalifában még lakást is lehet bérelni, noha azt inkább, a már tehetősebb embereknek, hiszen ez havi fél millió dollárt jelent a bérlőknek.

A magasba nyúló kilátójába sem tilos a belépés, azonban ahhoz, hogy valaki oda feljusson, érdemes azonnali jegyet váltani, hiszen, ha helyben veszi meg az ember az általános jegyét, több mint valószínű, hogy csak 4-5 nap után fog sorra kerülni.

Aki pedig, a Margit-szigeten lévő szökőkút showal nem érné be, annak érdemes ellátogatni a Burdzs Kalifa közelében lévő szökőkúthoz, ahol egy jóval nagyobb, és élményben még gazdagabb látványra számíthat.

Burdzs Kalifa
Szívesen kiutaznál Dubajba, a Burdzs Kalifához?

Fotó: i.ytimg.com, global-conferences.eu, gulfartadvisory.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta