Külföldivel párkapcsolatban

Rovat

Megosztás

A párkapcsolatok zöme még akkor sem zökkenőmentes, ha saját anyanyelvünkbeli a társunk, képzeljük el a dolgot akkor, ha két külön nyelvet beszélnek a felek. De valóban nehézséget jelent, hogy máshonnan származtok, vagy esetleg ez teszi pikánsabbá a dolgokat?

British boyfriend

Angliában élek már néhány éve és mindigis érdekesnek találtam a brit srácokat. Teljesen más a mentalitásuk, mint nekünk magyaroknak és az élethez való hozzáállásuk általánosságban véve rendkívül pozitív, így nem csoda, hogy világszerte maguk köré vonzzák a lányokat. Pár hónapja tart még csak a kapcsolatom az angol barátommal, de máris rengeteget tanultam tőle. Annak ellenére, hogy itt élek már egy ideje, sosem látott dolgokat ismerek meg a kultúrájukkal, a szokásaikkal kapcsolatban, ráadásul a nyelvtanulás is sokkal gyorsabban megy így. Amit szintén nagyon pozitívnak találok, hogy sokkal kalandvágyóbb, mint az előző srácok az életemben, és nagyon jó érzés, hogy kíváncsi a kultúrámra, a hagyományainkra és szeretné is tartani azokat velem. Anglia egy kultúrális fellegvár, hiszen itt minden országból találni embereket, így nem csoda, hogy a britek sokkal nyitottabbak, széles látókörűek és bármiről tudsz velük beszélgetni. Igazi bónusz, hogy a barátom mindezek mellett még remek szakács is, és még a házimunkában is szívesen segít. Ha mindezt póló nélkül csinálja majd, lehet, hogy még el is ájulok örömömben.

Ezek ellenére persze nyilván akadnak nehézségek is, főként a kommunikáció terén, már csak azért is, mert az angol nyelv közel sem rendelkezik olyan bőséges hétköznapi szókinccsel, mint a magyar, de úgy érzem, idővel ez is egyszerűbb lesz, hiszen mindketten kvázi egyszerre ismerjük meg egymás nyelvét.

Mixed race couple embracing, walking near a rural lake

Lengyel-Magyar két jó barát…

Vagy lehetnek akár többek is annál. Az egyik itteni barátnőm egy lengyel sráccal jött össze néhány hónapja, és bár a kommunikációval nekik is akadnak nehézségeik, főként úgy, hogy egyikük sem az anyanyelvén beszél a másikkal, ezt leszámítva nagyon jól kijönnek. Élvezik, hogy új dolgokat tanulnak és néha még az is vicces tud lenni, amikor egy kicsit nehézkesen jutnak el odáig, hogy kitalálják mit is akar pontosan mondani a másik. Képzeld csak el, egy kicsit olyan, mintha activity-t játszanál, főleg akkor, amikor épp nincs kéznél a google translate, mert hát megesik, hogy az ember épp nem lóg a telefonján ugyebár.

Angol-Lengyel

Egy idősebb pár is van a környezetemben és bár ők már öreg rókák a párkapcsolatuk hosszát illetően, még mindig nem untak rá a másikra, és azt mondják, hogy mindig akad valami újdonság a másik kulturájával kapcsolatban, amit azelőtt sosem láttak. Abszolút bónusz, hogy az angol hölgyemény és az előző bekezdésben említett barátnőm is úgy gondolja, a lengyel pasik türelmesek és mindig kitartóak a kapcsolatokban, szóval, aki megbízható partnert keres, nyugodtan ismerkedjen lengyel srácokkal. A többségük egyébként elég jóképű is, ráadásként a magyar lányok helyzetét még a történelmi lengyel-magyar barátság is elősegíti, ugyanis Lengyelországban ez a mai napig sokat jelent.

Lehet mondani, hogy most még mókás a dolog, de mi lesz később? Nem tudom, milyen akadályt jelentenek majd a nyelvi korlátok,  hiszen az én családom tagjai közül nem sokan tudnak angolul, a párom családja pedig nyilván nem beszél magyarul (bár a szia és a paprikás szavak már remekül mennek nekik). Talán később az is gondot okozhat, hogy melyik országban éljünk, de ez mind a jövő zenéje. Európaiak lévén nem igazán tudok más egyebet elképzelni, ami a jövőben kiemelkedő módon kettévághatná a dolgokat, hiszen párkapcsolati problémák egyébként is jöhetnek, de ehhez semmi köze annak, hogy ki melyik országból származik.  Én személy szerint minden percét élvezem a különbözőségnek, még akkor is, amikor épp butának érzem magam, mert nem tudok elmagyarázni valamit. Mindent összevetve tehát csak ajánlani tudom a dolgot, ne féljetek tőle, hiszen mindig jó érzés új dolgokat kipróbálni, újfajta kaját enni, más szokásokat megismerni, egyszóval izgalmas külföldivel párkapcsolatban lenni.

Egyébként ezek itt mi vagyunk, magyar-angol felállásban:

 

Fotók: blog.internations.org, lilysource.ch, tothveraa

Külföldivel párkapcsolatban
Kipróbálnád egy külföldivel?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta