Mobil idegenvezetés Lengyelországban

Rovat

Megosztás

Czestochowa város díjmentes applikációt indított. Az alkalmazást a helybéliek és a turisták egyaránt alkalmazhatják. Megtudhatják belőle az aktuális kulturális és sport eseményeket, a város turisztikai látnivalóit és érdekességeit, a múzeumok látnivalóit, a kerékpár- és séta útvonalakat, a műemlékeket, de a helyi éttermek és kiskocsmák közül is válogathatnak segítségével.

Az alkalmazásban jelenleg 3700 létesítmény található. Fontos funkciója van az audio – idegenvezetőnek, amelyik „mesél” az érdekes városi látnivalókról. Innovációnak számít, az un. „kibővített valóság” (ang. augmented reality) , amelynek köszönhetően a mobil berendezés képernyőjén megtekinthető a kiválasztott objektum jelenlegi és múltbeli képe is. Az applikáció részét képezi a városi tömegközlekedés menetrendje és az átszállások keresője is.

Az alkalmazás olvasni tudja a QR-kódot is, amely egyre több helyen jelenik meg a város különböző létesítményein és a tömegközlekedés megállóiban is. A kód leolvasásával elvezet az adott helyre vagy megállóba. Az applikáción keresztül elért helyeket el l ehet menteni a „planner”-ba, s így később visszatérve a helyszínre felkeresni a megtekinteni kívánt helyeket. A mobil idegenvezető offline módon működik. Az internetre csupán akkor kopcsolódik, amikor a legújabb adatok letöltésére ill. a térkép bővítésére van szükség. Az applikáció az Android és az iOS rendszereken érhető el, díjmentesen letölthető a Google Play és az App Store boltokból.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta